Geloren - kloubní výživa pro psy

Vyzkoušejte velikonoční nádivku s masem i bez

13.4.2017
Foto: rohlik.cz

K Velikonocům bezesporu patří nádivka. Do ní můžete přidat čerstvé bylinky ze zahrádky, ale skvěle chutná také se špenátem nebo kopřivami. Vyzkoušejte také variantu bez masa. Nádivku podávejte s brambory, čerstvým pečivem nebo se zeleninovým salátem. Chutná teplá i studená.

Velikonoční nádivka

Potřebujete

6 starších rohlíků

4 vejce

150 g másla

150 ml smetany

100 ml plnotučného mléka

300 g uzeného masa

čerstvá petržel

sůl, pepř a muškátový oříšek

Postup

Nejdříve dejte vařit maso. Uvařené maso pokrájejte na kostičky. Rohlíky pokrájejte a na pánvi na sucho opražte. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Do orestované cibule přilijte smetanu a mléko, přidejte žloutky, osolte, opepřete a nastrouhejte muškátový oříšek. Promíchejte dohromady a nalijte na opečené rohlíky. Přidejte pokrájené maso a nasekanou petržel. Ušlehejte sníh z bílků a opatrně zamíchejte do směsi. Pečte na 200 °C dozlatova.

https://recepty.rohlik.cz/1491-velikonocni-nadivka

Velikonoční nádivka bez masa

Potřebujete

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

100 ml rostlinného mléka

200 g uzeného tofu

2 hrsti baby špenátu

1 hrst petržele

3 vejce

sůl, pepř a muškátový oříšek

Postup

Troubu předehřejte na 180° C. Pečivo si nakrájejte na drobné kostičky a zalijte mlékem, aby změklo. Přidejte žloutky, nastrouhané tofu, omytý špenát a petržel. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků, opatrně zapracujte, případně ještě dochuťte a vložte do zapékací nádoby. Pečte zhruba 45 minut.

https://recepty.rohlik.cz/1517-velikonocni-nadivka-bez-masa

Kopřivová nádivka

Potřebujete

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

500 g uzeného masa

8 rohlíků z předešlého dne

6 vajec

1 smetana na šlehání

200 g lístků mladých kopřiv

1 cibule

4 stroužky česneku

sůl, pepř a sušené bylinky

Postup

Uzené maso uvařte ve vodě a nakrájejte na kostičky. Rohlíky pokrájejte. Oddělte žloutky od bílků a žloutky rozmíchejte ve smetaně. Z bílků vyšlehejte sníh. Smetanu se žloutky nalijte k rohlíkům a přidejte uzené maso. Kopřivy spařte vroucí vodou a nasekejte na menší kousky. Přidejte k rohlíkům a ochuťte solí, pepřem, česnekem a sušenými bylinkami. Na závěr opatrně vmíchejte sníh a dejte péct na 180 °C zhruba na 50 minut.

Pečte na Velikonoce nádivku?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook