Geloren - kloubní výživa pro psy

Vyzkoušejte lahodnou kombinaci Šmakouna a brokolice

27.9.2015
Zdroj: Be fit - Karolína Medová

Brokolice patří mezi nejdiskutovanější druhy zeleniny. Mnozí si na její zvláštní chuť nemohou zvyknout, ostatní ji ale doslova milují. A není se co divit. Brokolice obsahuje velké množství vitamínu C, železo, vlákninu a další minerální látky. Povzbuzuje imunitní systém a zlepšuje trávení. Recepty s ní jsou tedy nejen chutné, ale i opravdu zdravé. Vyzkoušejte brokolicové placičky na způsob bramboráčků nebo houbový kuskus, který budete mít za chvilku hotový.

Brokolicové bramboráčky

Zdroj: Be fit - Karolína Medová

Zdroj: Be fit – Karolína Medová

Potřebujete:
200 g Šmakoun Mexico (nebo i uzený, přírodní či hlíva ústřičná)
středně velkou brokolici
2 vejce
2 stroužky česneku
majoránku
sůl a pepř
1 lžíci olivového oleje na opékání
Postup:
Uvaříte brokolici doměkka a rozmačkáte vidličkou. Nakrájíte nebo nahrubo nastrouháte Šmakoun. Vejce umixujete do pěny a přimícháte do nich všechny ingredience a ochutíte. Na pečicí papír pokapaný olivovým olejem tvoříte malé hromádky. Pečete v předehřáté troubě na 170 °C do zlatohněda asi 20 minut. Podávejte s pečenými brambory, které si můžete připravit zároveň na druhém plechu v horkovzdušné troubě.

Zdroj: Be fit – Karolína Medová

Houbový kuskus

Zdroj: Be fit - Karolína Medová

Zdroj: Be fit – Karolína Medová

Potřebujete:
kuskus
1 brokolici
hrst sušených hub
Šmakoun hlíva ústričná

máslo, sůl, pepř, bylinky

Postup:
Kuskus připravíte podle návodu. Nasypete do misky nebo hrnce a zalijete vroucí vodou. Můžete jej osolit nebo do něho přidat kostku bujónu. Pro lepší chuť přidejte také kousek másla a nechte kuskus zakrytý odstát. Mezitím necháte vařit brokolici a na posledních 5 minut přidáte sušené houby. Šmakouna nakrájíte na kostky a orestujete na pánvi. Poté přidáte brokolici, houby, osolíte a opepříte, přidáte oblíbené bylinky. Nakonec vmícháte kuskus.

Zdroj: Be fit – Karolína Medová

Máte rádi brokolici? Který z těchto receptů vyzkoušíte?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook