Geloren - kloubní výživa pro psy

Vepřové medailonky a houbové risotto

30.11.2015
Foto: nataliri.cz

Vepřovou panenku s bramborami jste již určitě jedli nesčetněkrát. Kolikrát jste ji ale ochutnali společně s pravým italským risottem s hříbky a parmazánem? Ať je to vaše oblíbené jídlo, nebo tuto kombinaci chutí ještě neznáte, vyzkoušejte jej uvařit ve své kuchyni.

Potřeby na vaření:
Hluboká pánev/ kastrol, pánev, struhadlo

Ingredience:

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

20 g;Parmazán
40 g;Máslo
100 g;Šalotka
10 g;Česnek
200 ml;Bílé víno
2 g;Tymián
120 g;Rýže Arborio
320 g;Vepřová panenka
300 ml;Kuřecí vývar
80 g;Hřiby

Olivový olej, sůl, pepř

Alergeny:
Mléko a výrobky z něj, oxid siřičitý a siřičitany

Krok 1:
Šalotku oloupeme a nasekáme na kostičky o velikosti cca 3 mm. Parmazán nastrouháme na hrubé straně struhadla.Tymián nasekáme na 3 mm velké kousky. Česnek nakrájíme na kousky o velikosti špendlíkové hlavičky. Vepřovou panenku nakrájíme na 2 cm tlusté plátky.

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Krok 2:
Vezmeme si hlubokou pánev/kastrol, přidáme 2 polévkové lžíce olivového oleje (pro 2 porce), který na středním plameni rozpálíme. Jakmile je olej rozpálený přidáme cibulku a necháme na oleji zesklovatět, přidáme česnek a ještě krátce opečeme. Poté přidáme rýži a po dobu jedné minuty rýži opékáme spolu s cibulí a česnekem.

Krok 3:
Opečenou rýži zalijeme bílým vínem a necháme tekutinu vyvařit (zredukovat). Následně zalijeme kuřecím vývarem (trošku vývaru si ponecháme bokem, kdyby ke konci byla rýže nedovařená), přidáme nasekaný tymián a vaříme cca 15 – 17 minut na nízkém plameni, dokud se nám vývar nevyvaří a rýže nezměkne. Pokud rýže bude ještě tvrdá, přilijeme zbytek vývaru a rýži dovaříme.

Krok 4:
Do uvařené rýže vmícháme hříbky a vše ještě prohřejeme po dobu 3 – 5ti minut na nízkém plameni.
Do risotta přidáme nastrouhaný parmazán a máslo, vše důkladně zamícháme a stáhneme z ohně.

Krok 5:

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím. Dobrou chuť!

Foto: nataliri.cz

Medailonky z panenky osolíme a opepříme dle chuti. Vezmeme pánev a přidáme 2 polévkové lžíce olivového oleje (na 2 porce), který na středním plameni rozpálíme. Na rozpáleném oleji pečeme z obou stran asi dvě minuty. Maso by mělo být propečené, ale zároveň stále uvnitř šťavnaté.
Hotové maso servírujeme na hříbkovém risottu.

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.

Dobrou chuť!

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook