Geloren - kloubní výživa pro psy

Vepřová krkovice se švestkovou omáčkou

18.9.2015
Foto: nataliri.cz

Dobře připravené maso vás nejen zasytí, ale také vám připraví příjemný chuťový zážitek. K vepřové krkovici jsme zvolili švestkovou omáčku, která dodá masu ten správný šmrnc. Ani příloha, pečené brambory, nezůstane pozadu. Zapékají se totiž spolu s rozmarýnem, který i s vepřovým masem tvoří lahodnou dvojici.

Potřeby na vaření:
Prkénko, nůž, pekáč, mixér, pánev

Domácí suroviny:
Slunečnicový olej, sůl, pepř, voda

Ingredience:

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

360 g Vepřová krkovice
440 g Brambory
2 g Rozmarýn
2 g Tymián
40 g Sušené švestky
20 g Demi glace
40 g Máslo
20 g Mouka
60 g Šalotka

Krok 1:
Předehřejeme troubu na 180°C. Nakrájíme brambory ve slupce na měsíčky, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným tymiánem a rozmarýnem a pokapeme troškou oleje. Pečeme přibližně 30 min.

Krok 2:
Nasekáme šalotku nadrobno a ½ švestek nakrájíme na malé kousky. Na ¾ másla necháme zesklovatět cibulku spolu s pokrájenými švestkami.

Krok 3:
Zaprášíme cibulku moukou a minutu mícháme. Poté zalijeme demi glace a vaříme 10 min. Vše rozmixujeme a do omáčky přidáme zbylé švestky, které si nakrájíme na nudličky. Přidáme zbytek másla a odstavíme.

Krok 4:

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Na oleji z obou stran prudce osmahneme osolené a opepřené maso a na posledních 6 minut ho přidáme do trouby k bramborám. Poté servírujeme společně s omáčkou.

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook