Geloren - kloubní výživa pro psy

Vánoční cukroví třikrát jinak. Buďte originální!

19.11.2017
Foto: pinterest.com

Marně si lámete hlavu, jaký druh cukroví zařadit do vánočního pečení? Inspirujte se originálními recepty a vyzkoušejte ledové kaštany, které budou nejvíce chutnat dětem, opilé košíčky, které nadchnou většinu mužů, a andělská očka, která udělají radost úplně každému.

Opilé košíčky

Potřebujete:

2 hrnky hladké mouky

půl kostky másla nebo Hery

půl hrnku moučkového cukru

půl lžičky kypřicího prášku

1 vejce

lžičku citrónové kůry

na opilou náplň:

hrnek mletých ořechů

hrnek moučkového cukru

5 lžic rumu

1 balení vanilkového cukru

bílou čokoládovou polevu

Postup:

Mouku smíchejte s kypřicím práškem, cukrem, rozpuštěným máslem nebo Herou. Přidejte špetku soli, citrónovou kůru a zpracujte do těsta. Přidejte vejce a hladké těsto nechte odpočinout v lednici. Formy na košíčky vymažte tukem a dejte do nich kousek těsta. Pečte na 170 °C, a to zhruba 15 minut. Po upečení košíčky hned vyklopte a nechte vychladnout. Připravte si náplň. Smíchejte mleté ořechy, cukry a přidejte rum. Na dno košíčku můžete dát půl lžičky marmelády, kousek ořechové hmoty a vše přelijte bílou čokoládovou polevou.

Ledové kaštany

Potřebujete:

Foto: pinterest.com

3 tyčinky Ledové kaštany

100 g mletých piškotů

100 g čokoládové polevy

3 lžíce moučkového cukru

40 g marcipánu

2 lžíce kakaa

2 lžíce rumu

Postup:

Ledové kaštany rozpusťte ve vodní lázni. V míse smíchejte piškoty, cukr a kakao. Přidejte rozpuštěné kaštany a rum a vypracujte hladkou hmotu. Z hmoty tvarujte kuličky a do nich vytvořte malou prohlubeň. Kaštany namáčejte do rozpuštěné čokoládové polevy a do prohlubně v každém kousku dejte kousek marcipánu. Po ztuhnutí vložte do papírových košíčků.

Andělská očka

Potřebujete:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

100 g hladké mouky

50 g moučkového cukru

60 g másla

1 balíček vanilkového cukru

2 žloutky

3 lžíce marmelády (jahodová, malinová)

Postup:

Smíchejte mouku a cukry. Přidejte žloutky a máslo. Vypracujte hladké těsto a nechte ho v ledničce odpočinout. Z těsta vytvarujte kuličky a dejte je na plech. Vytlačte důlek, naplňte marmeládou a zhruba 15 minut pečte na 180 °C.

Máte další tip na originální vánoční cukroví?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook