Geloren - kloubní výživa pro psy

V hlavní roli – sýr! Vyzkoušejte originální recepty

4.3.2016
sýrové penne

Chcete si dát chvilku pauzu od masa? Dopřejte si sýrové hody. Rychlý a chutný oběd vám zajistí sýrové penne nebo slaný koláč s mozzarellou. Chuťovkou na večer nebo posezení s přáteli pak může být grilovaný camembert.

Krémové sýrové penne

Potřebujete:

250 g těstovin

100 g žampionů na plátky

150 g ricotty

parmazán

sůl a pepř

špetku muškátového oříšku

bazalku

Postup:               

Těstoviny uvařte dle návodu v osolené vodě. Mezitím si na másle osmažte plátky žampiónů, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku. Vmíchejte ricottu a nechte pozvolna roztát. Hotové těstoviny sceďte, neproplachujte je. Zakápněte je olivovým olejem, promíchejte a přelijte ricottou s houbami. Nakonec zasypte strouhaným parmazánem, přidejte lístky bazalky a hned podávejte.

Slaný koláč s mozzarellou a rajčetem

Potřebujete:

Koláč s mozzarelou

Foto: rohlik.cz

na náplň:

200 g strouhané mozzarelly

250 g cherry rajčat

sůl a pepř

olivový olej

hrst pokrájené bazalky

na těsto:

150 g hladké mouky

stroužek česneku

půl lžičky soli

15 lístků bazalky

100 g studeného másla

Postup:

V robotu rozmixujte česnek a bazalku dohladka. Přidejte mouku a sůl. Promixujte a přidejte máslo a 3 lžíce vody. Z připraveného těsta vyválejte placku a zabalte ji do fólie, tu pak vložte alespoň na 1 hodinu do lednice. Předehřejte si troubu na 220 °C. Máslem vymazanou kulatou formu vyložte těstem. Okraje přimáčkněte k boční straně a přesahující těsto odřízněte. Těsto na dně zakryjte sýrem a ozdobte půlkami rajčat. Přidejte lístky bazalky, lehce osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Pečte 30 minut nebo tak dlouho, dokud sýr nezíská zlatavou barvu.

Grilovaný camembert s rozmarýnem

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

Potřebujete:

1 camembert

rozmarýn

česnek na plátky

olivový olej na zakápnutí

Postup:

Camembert rozbalte, podložte alobalem, okraje ohněte a vytvořte mističku, ze které sýr při pečení nevyteče. Přesuňte do zapékací misky. Prošpikujte plátky česneku a přidejte snítky rozmarýnu. Zakápněte olivovým olejem a dejte na 5 minut do trouby na 180 °C pod gril. Jakmile se sýr rozteče, nechte ho chvilku zchladnout a pak podávejte s pečivem. Opravdu vynikající je čerstvá bagetka namáčená v rozteklém sýru.

Na který recept máte největší chuť? Dáváte přednost masu, nebo sýru?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook