Geloren - kloubní výživa pro psy

Upečte si ty nejoblíbenější zákusky doma – IV.

23.2.2016
Foto: pinterest.com

Kdo z nás by občas nezhřešil, když ho popadne chuť na sladké? Když už ale hřešíte, dělejte to pořádně! Dopřejte si oblíbené zákusky, které si zvládnete připravit i doma. Nezapomeňte pak své cukrářské umění předvést rodině a přátelům. Sladkou tečku ke kávě vaši blízcí dozajista ocení!

Žloutkové řezy

Potřebujete:

500 g listového těsta

na krém:

500 ml mléka

2 vanilkové cukry

2 vanilkové pudingy

80 g moučkového cukru

200 g másla

na polevu:

4 lžíce rybízové marmelády

100 g moučkového cukru

lžíci horké vody

2 lžíce citrónové šťávy

lžíci rumu

Postup:

Troubu si předehřejte na 200 °C. Těsto vyválejte na dva pláty a na plechu je propíchejte vidličkou. Pečte asi 20 minut dozlatova a nechte vychladnout na plechu. Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvařte pudink. Míchejte do vychladnutí a postupně zašlehejte kousky změklého másla, cukr a vyšlehejte hladký krém. Krémem potřete polovinu plátů a překryjte zbývajícími. Na polevu smíchejte moučkový cukr s horkou vodou a citrónovou šťávou a rumem. Připravený zákusek potřete džemem, pak umíchanou polevou a až po úplném ztuhnutí nakrájejte na řezy.

Máslová roláda

Potřebujete:                

na těsto:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

120 g krystalového cukru

100 g hladké mouky

5 vajec

na krém:

1 vanilkový cukr

30 g moučkového cukru

2 žloutky

100 g másla

50 g škrobu

panák rumu

250 ml mléka

Postup:

Troubu si dejte předhřát na 170 až 190 °C. Poté oddělte žloutky od bílků. Žloutky vymíchejte s polovinou krystalového cukru do pěny. Bílky ušlehejte s druhou polovinu do tuhého sněhu. Poté smíchejte žloutky a sníh. Přidejte mouku a těsto máte hotové. Nalijte na plech a dejte péct zhruba na 8 minut. Po upečení roládu překlopte na vlhkou utěrku nebo strečovou fólii a nechte vychladnout. Jak připravíte krém? Do vařícího mléka přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky a škrob. Míchejte do zhoustnutí a nechte vychladnout. Poté přimíchejte máslo a rum. Natřete na těsto a smotejte do rolády. Před servírováním můžete ještě posypat moučkovým cukrem.

Štafetky

Potřebujete:

na těsto:

štafetky

Foto: pinterest.com

80 g krystalového cukru

50 g mletých ořechů

140 g bílků

40 g hladké mouky

na krém:

125 g másla

3 lžíce moučkového cukru

lžíci mleté kávy

čokoládovou polevu

Postup:

Bílky ušleháte s cukrem dotuha. Zlehka vmícháte mouku a oříšky. Na plech s pečicím papírem rozetřete těsto a upečete ve vyhřáté troubě. Jak na krém? Máslo utřete s cukrem a přidáte mletou kávu. Vychladlý upečený plát rozdělíte na dvě poloviny, jednu potřete kávovým krémem, přikryjete druhým a necháte ztuhnout. Z ořechového korpusu s krémem krájíte obdélníčky, které pak do poloviny namočíte v čokoládové polevě.

Který z těchto zákusků máte nejraději vy?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook