Geloren - kloubní výživa pro psy

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

7.4.2016
Makový dort

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete? Nedělejte si starosti, kterýkoliv z našich dortů si klidně můžete dopřát, i když máte nějaké to kilo navíc nebo právě držíte dietu! Podívejte se s námi na chutné a originální recepty, které vás rozhodně překvapí. Vyzkoušejte makový, skořicovo-karamelový nebo jablečný dort.

Makový dort

Potřebujete:

180 g mletého máku

90 g strouhaného kokosu

100 g kokosového cukru

2 celá vejce

200 g bílků

na krém:

250 g ricotty

100 g švestkového Šmakouna

Postup:

Nejprve si vyšlehejte žloutky s cukrem a bílky na sníh. Do žloutků přisypte mák s kokosem a postupně přidávejte sníh. Opatrně vše smíchejte. Směs nalijte do kulaté formy, dejte do trouby předem vyhřáté na 180 °C a pečte zhruba 40 minut. Vychladlý korpus prořízněte a plňte krémem. Švestkového Šmakouna nakrájejte na kousky, smíchejte s ricottou a vše vyšlehejte tyčovým mixérem do hladkého krému. Díky nasládlé ricottě není třeba přislazovat. Dort nechte do druhého dne vychladit v lednici.

Karamelovo-skořicový dort

Potřebujete:

na první vrstvu:

Jáhlový dort

Foto: smakoun.eu

400 g jáhel

3 žloutky

3 bílky

1 balíček skořicového cukru

2 lžičky skořice

na druhou vrstvu:

200 g Šmakoun Švestka & skořice

250 g tvarohu ve vaničce

150 g bílého jogurtu

1 žloutek

4 lžíce mléka

na ozdobu:

ořechy, med a čokoládu

Postup:

Jáhly spařte třikrát po sobě horkou vodou a uvařte v mírně osolené vodě doměkka. Nechte vychladnout a mezitím si najemno nastrouhejte Šmakouna. Přidejte tvaroh, jogurt, mléko, žloutek a umixujte dohladka. Ze tří bílků vyšlehejte tuhý sníh a zbývající žloutky utřete s cukrem a skořicí do pěny. Do vychladlých jáhel zlehka zamíchejte žloutky s cukrem a poté sníh. Jáhly rozprostřete na dno dortové či zapékací formy, navrch nalijte tvaroh se Šmakounem a pečte 20 minut na 180 °C. Nakonec posypejte ořechy a čokoládou.

Jablečný dort

Potřebujete:

Jablečený dort

Foto: smakoun.eu

1 balení Štíhlé nudle Šmakoun

2 nastrouhaná jablka

1 vejce a 2 bílky

skořici a stévii

na krém:

200 g mletého máku

250 ml sójového mléka

lžíci skořice a medu

250 g odtučněného tvarohu

Postup:

Nejdříve v sójovém mléce nechte povařit mák. Na mírném plameni nechte směs za stálého míchání zhruba 10 minut. Poté přidejte med, skořici a vaničku tvarohu, vznikne tak hustý krém. Do misky si nastrouhejte jablka, přidejte štíhlé nudle a vmíchejte žloutek. Vyšlehejte si bílky a opatrně je přidejte do směsi s jablkem a nudlemi. Hotové těsto na korpus vložte do dortové formy a při 170 °C pečte zhruba 10 minut. Poté korpus vytáhněte a naneste na něj krém, s krémem pečte dalších 20 minut.

Zdroj – www.smakoun.eu

Jak se vám líbí tyto dorty, po kterých nepřiberete?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

9 komentářů

  1. Darina Blanarova

    21.4.2016 at 21:33

    Prosím zaslať recepty

  2. Helena Zálepová

    25.4.2016 at 11:30

    Vyzerá to dobre. Chcem vyskúšať aj iné recepty pri chudnutí. Bola by som vďačná keby ste mi ich posielali.Vopred ďakujem.

  3. Zdeňka

    25.4.2016 at 15:00

    Recepty se mi líbí.

  4. Alena

    29.4.2016 at 19:16

    Len kde sa da kupit ten smakoun? u nas som ho este nevidela…

  5. Jarmila Niklová

    7.5.2016 at 17:27

    Co je to ten šmakoun?

  6. Markéta Drahorádová

    8.5.2016 at 18:25

    Vše se tu dozvíte, je to produkt z vaječných bílků. 🙂
    http://www.smakoun.eu/

  7. Calisa

    5.5.2017 at 18:49

    Díky za tipy, miluji recepty na zákusky bez použití mouky. Kamarádka už ten makový dort zkoušela, byl fantastický. Prosím více takových receptů 🙂

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook