Geloren - kloubní výživa pro psy

Ty nejlepší krémové polévky

18.7.2016
Foto: rohlik.cz

Ani v létě si nemusíte odpírat výborné krémové polévky. A pokud k nim přidáte čerstvé pečivo, máte ideální oběd, který vás příjemně zasytí a navíc si ještě pochutnáte. Zapomeňte však na obyčejné krémové polévky a vyzkoušejte originální recepty, které vám dnes představíme.

Batátovo-mrkvová polévka

Potřebujete:

700 g batátů

500 g mrkve

mleté chilli

mletý zázvor

150 ml kokosové smetany

Postup:

Batáty a mrkve oloupejte a nakrájejte na stejně velké kousky. Cibuli pokrájejte nadrobno a osmahněte na oleji. Jakmile zesklovatí, přisypte zeleninu, osolte, opepřete, přidejte mleté chilli a zázvor. Zamíchejte a zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem těsně nad zeleninu. Vařte pod pokličkou do změknutí. Poté uvařenou zeleninu sceďte, ale vývar si schovejte. Rozmixujte společně se smetanou dohladka v mixéru a postupně přilévejte vývar, než vznikne ta správná konzistence (záleží na přání kuchaře). Polévku ochutnejte a případně ještě dosolte a dokořeňte. Podávejte ji zalitou smetanou a s čerstvým koriandrem.

Zdroj: https://recepty.rohlik.cz/1613-batatovo-mrkvova-polevka

Kapustový krém s tofu

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

půl hlávky kapusty

litr vody

stroužek česneku

lžíci kokosového oleje

půl plechovky kokosového mléka

marinované tofu

Postup:

Tofu pečte v předehřáté troubě zhruba 15 minut nebo jej krátce opečte na pánvi. Na lžíci kokosového oleje orestujte i nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na plátky nakrájený česnek, aby se rozvoněl, a přimíchejte omyté kapustové listy. Zalijte vodou, přiveďte k varu, stáhněte teplotu a nechte mírně probublávat až do změknutí. Na závěr přilijte kokosové mléko, pár minut provařte a odstavte z plotny. Polévku dochuťte solí, pepřem, koriandrem a rozmixujte do konzistence hladkého krému. Krém rozdělte do misek, doplňte lžičkou kokosového mléka, čerstvým koriandrem a tofu krutonky.

Zdroj: https://recepty.rohlik.cz/1567-kapustovy-matcha-krem-s-tofu

Celerový krém s rozmarýnem

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

15 g másla

180 g celeru

půl litru vývaru

stroužek česneku

50 g pórku

snítku rozmarýnu

2 lžíce sojové smetany

pečivo na krutony

pórek na dozdobení

Postup:

Pórek si nakrájejte na slabá kolečka, oloupaný celer na kostky, česnek rozdrťte hranou nože a rozmarýn pokrájejte najemno. Na másle nebo oleji orestujte nakrájený pórek, poté přidejte celer a promíchejte. Do hrnce vložte česnek a rozmarýn, promíchejte. Nechte jen lehce rozvonět a zalijte vývarem. Osolte a vařte doměkka. Poté přidejte smetanu. Polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Podávejte s opečenými kousky pečiva a proužky opečeného pórku.

Zdroj: https://recepty.rohlik.cz/27-celerovy-krem-s-rozmarynem

Máte rádi krémové polévky? Jíte polévky i v létě?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook