Geloren - kloubní výživa pro psy

Ty nejlepší knedlíky plněné ovocem

17.9.2017
Foto: byKatiie

Sladké knedlíky plněné ovocem nemusí být nezdravé. Vyzkoušejte obměny, při kterých chuť knedlíků zůstává skvělá, ovšem složení se liší, takže vznikne mnohem zdravější pokrm. Připravte si švestkové, jahodové nebo dokonce bezlepkové knedlíky.

Švestkové sladké knedlíky

Potřebujete:

půl hrnku špaldové mouky

30 g proteinu

50 g Šmakouna švestka a skořice

150 g odtučněného tvarohu

1 vejce

skořici

hrst švestek

máslo

lněná semínka

Postup:

Šmakouna nastrouhejte, přidejte vajíčko, odtučněný tvaroh a nakonec všechny suché ingredience. Hnětením vytvořte těsto, které bude hodně lepivé. Nejlepší je namočit si ruce a pak tvarovat knedlíčky na pomoučeném vále. Do každého knedlíčku dejte půl švestky nebo klidně celou, ale bez pecky. Vařte ve vroucí vodě, dokud knedlíčky nevyplavou na povrch. Ještě teplé je obalte v mletém lněném semínku. Při podávání polijte rozpuštěným máslem.

Zdroj – www.smakoun.eu/byKatiie

Ovesno-rýžové knedlíky s jahodami

Potřebujete:

Foto: Alchymie vaření

Foto: Alchymie vaření

250 g nízkotučného tvarohu

200 g brusinkového Šmakouna

200 g uvařené rýže

200 g ovesných vloček

2 vejce

100 g tvarohu na strouhání

jahody

Postup:

V robotu na jemném struhadle nastrouhejte  Šmakouna, rýži a nakonec ovesné vločky. Přidejte vejce a tvaroh a zpracujte těsto. Ve dlaních s troškou jemných ovesných vloček tvořte kuličky, do kterých můžete zabalit mražené jahody. Vařte v horké vodě, dokud kuličky nevyplavou na hladinu. Podávejte se strouhaným tvarohem a máslem.

Zdroj – www.smakoun.eu/Alchymie vaření

Bezlepkové knedlíčky

Potřebujete:

na knedlíky:

Foto: Tichovy dobroty

Foto: Tichovy dobroty

100 g kukuřičné mouky

1 vejce

4 lžíce tvarohu bez laktózy

100 g Šmakouna švestky

2 lžíce tvarohu bez laktózy

50 g kokosu

20 g strouhaných oříšků

špetku soli

na omáčku:

100 g jahod

lžičku stévie

kousek vanilkového lusku

Postup:

Dejte si vařit vodu do hrnce se špetkou soli. Na vál si nasypte mouku, přidejte vejce a začněte propracovávat těsto. Do sypkého těsta přidejte tvaroh. Pořádně uhněťte a vláčné těsto dejte na chvíli do lednice. Do hrnce si nasypte očištěné jahody, poté pomačkejte vidličkou, přidejte vanilku a redukujte. Nakrájejte si Šmakouna, smíchejte s tvarohem a vždy si kousek těsta uřízněte, naplňte knedlík a uzavřete. Knedlíky vařte zhruba 10 minut, poté obalte v kokosu a oříšcích. Podávejte s omáčkou.

Zdroj – www.smakoun.eu/Tichovy dobroty

Zkoušeli jste někdy zdravou obměnu plněných knedlíků?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook