Geloren - kloubní výživa pro psy

Ty nejlepší bublaniny

16.8.2016
Foto: pinterest.com

Bublanina je jedním z nejoblíbenějších dezertů s ovocem. Tak populární je možná i proto, že si ji pamatujeme už z dětství, protože nám s ní dělala radost babička… Ovoce, které má být hlavní surovinou, můžete různě obměňovat a doplňovat dalšími chutnými surovinami. Vyzkoušet můžete například bublaninu s tvarohem, se smetanou nebo vláčným piškotovým těstem. Pochutnáte si na všech!

Rybízová bublanina s tvarohem

Potřebujete:

500 g tvarohu

500 g červeného rybízu

200 g moučkového cukru

300 g krystalového cukru

100 g hladké mouky

200 g Hery

2 dcl mléka

3 vejce

Postup:

Heru smíchejte s cukrem, přidejte tvaroh a žloutky. Vymíchejte hladkou směs. Přidejte mouku, mléko a krystalový cukr. Směs vlijte na plech a nahoru rozprostřete rybíz. Vložte do rozpálené trouby a pečte zhruba 40 minut. Nakonec opět posypte moučkovým cukrem.

Smetanová bublanina

Potřebujete:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek krystalového cukru

1 balení kypřicího prášku

1 smetanu ke šlehání

3 velká vejce

3 hrnky čerstvého ovoce (například jahody, maliny nebo mix lesních plodů)

špetku soli

Postup:

Nejdříve si předehřejte troubu na 180 °C. V míse smíchejte polohrubou mouku a kypřicí prášek. V jiné míse vymíchejte vejce s cukrem do hladké pěny. Pěnu přidejte do sypké směsi. Nezapomeňte na špetku soli. Nakonec opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání. Těsto nalijte na plech a posypte ovocem. Pečte zhruba 30 minut. Bublaninu podávejte lehce poprášenou moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.

Vláčná piškotová bublanina

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Potřebujete:

200 g hladké mouky

180 g krystalového cukru

3 vejce

2 lžíce skořicového cukru

3 velká jablka

Postup:

Jablka si omyjte a nastrouhejte (klidně i se slupkou). V míse smíchejte mouku, cukr a spolu s vejci vyšlehejte do pěny. Těsto nalijte na plech a přidejte strouhaná jablka. Nakonec celou bublaninu posypte skořicovým cukrem. Dejte péct do trouby rozpálené na 190 °C, pečte zhruba 30 minut. Bublanina bude nadýchaná a díky jablkům i svěží. Můžete ji podávat s kopečkem domácí šlehačky.

Jakou bublaninu pečete doma vy?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook