Geloren - kloubní výživa pro psy

Treska v koprovém těstíčku s domácími hranolky a česnekovou majonézou

26.8.2015
Foto: nataliri.cz

Provoňte si kuchyni čerstvým koprem a česnekem a připravte si s námi tresku v koprovém těstíčku s pravými domácími hranolky a domácí česnekovou majonézou s kapary. Treska má bílé, netučné maso a řadí se mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. A pokud se bojíte úsloví „vysušený jako treska“, tak nezapomeňte troubu předehřát pouze na 180 stupňů a minutku nastavte na deset minut.

Obtížnost stupeň č. 3

Doba přípravy 30 min

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Treska 2x 150 g

Mouka hladká 100g

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Vejce 1 ks

Kopr 8g

Brambory 350 g

Česnek 1 stroužek

Majonéza 100 g

Kapary 5 g

Šalotka 10 g

Rostlinný olej, sůl, mletý pepř

Lis na česnek, miska, kastrůlek, pečící papír nebo noviny, prkénko, papírové utěrky

 1. Připravíme si suroviny

IMG_6929

Foto: nataliri.cz

Tresku opláchneme pod studenou vodou. Kopr nasekáme na cca 2 mm velké kousky. Brambory důkladně očistíme pod tekoucí vodou a nakrájíme na úzké cca 0,5 cm široké hranolky. Česnek oloupeme a prolisujeme přes lis na česnek. Kapary nakrájíme na cca 2 mm velké kousky. Šalotku také nakrájíme na kousky ve velikosti špendlíkové hlavičky.

2. Začneme přípravou česnekové majonézy

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Do misky dáme tyto suroviny: česnek, kapary, šalotku, majonézu a polovinu z celkového množství kopru. Dochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme. Česnekovou majonézu uložíme do lednice.

3. Dále si připravíme koprové těstíčko

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Do misky nasypeme mouku, 100 ml vody/2 porce, vejce, zbytek kopru a sůl. Těsto důkladně promícháme, aby v něm nebyly žádné hrudky (můžeme si pomoc ponorným mixérem).

4. Osmažíme si tresku

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Do kastrůlku nalijeme cca 0,5 litru rostlinného oleje, který rozpálíme na středním plameni. Tresku obalíme v těstíčku a vložíme do rozpáleného oleje. Smažíme cca 7 minut, během toho si na talíř vyskládáme papírové utěrky ve dvou vrstvách. Tresku vyndáme z oleje a položíme ji na papírové utěrky, aby do sebe vsákly nežádoucí olej.

5. Nakonec si osmažíme hranolky

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Do rozpáleného oleje, ve kterém jsme smažili tresku, přisypeme hranolky a smažíme opět na středním plameni do křupava cca 7-10 minut. Před výdejem hranolky osolíme.

6. Můžeme servírovat

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Česnekovou majonézu přendáme do malé ozdobné mističky, tresku vyskládáme doprostřed mělkého talíře a hranolky servírujeme v kornoutu, který jsme si vyrobili z pečícího papíru či novin.

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“

Přejeme vám dobrou chuť!

 

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook