Geloren - kloubní výživa pro psy

Špilberk Food Festival láká na osvědčené i nové restaurace, letos se odehraje netradičně i v Královské kapli

22.5.2015
Foto: Špilberk Food Festival

Brněnský hrad Špilberk se první červnový víkend stane dějištěm významné gastronomické události. Ve dnech 5. – 7. června se totiž odehraje už čtvrtý ročník akce Špilberk Food Festival. Návštěvníky láká na pochoutky z osvědčených restaurací, ale i od nováčků. V letošním ročníku festivalu se představí celkem třináct jihomoravských restaurací. Kromě delikátního jídla a vína se můžou návštěvníci těšit na cimbálovou muziku, sabráž a mnoho dalších doprovodných akcí. Novinkou pak bude speciální menu podávané přímo v Královské kapli.

Seznam restaurací, které se první červnový víkend představí návštěvníkům na hradu Špilberk, je kompletní. Na Špilberk Food Festivalu se návštěvníkům premiérově představí La Bouchée, restaurace Na Pekárně a SONO Restaurant. „Nové restaurace velmi vítáme – je to nejenom zpestření pro festivalové hosty, ale také důkaz toho, že Brno stále gastronomicky roste. Zájem restaurací o účast je opravdu velký. Bohužel nám nestačí kapacita areálu, abychom přijali všechny zájemce,” přibližuje organizátorka festivalu Marie Šotkovská.

K nováčkům se připojí festivalové stálice: Boulevard restaurant, Butcher´s, Castellana Trattoria, IL Mercato, KOISHI fish & sushi restaurant, Noem Arch, restaurant Pavillon, restaurant a steakhouse Monte Bú, Ristorante Piazza a Restaurant Valoria. Každá restaurace svá menu doplní o vína, podtrhující chuť jídla.

Nejvýraznější novinkou letošního ročníku je připravované menu v Královské kapli. Ve spolupráci s KOISHI restaurantem připravili pořadatelé luxusní servírované menu snoubené s víny v unikátním prostředí středověkého sálu Královské kaple. Speciální vstupenka, která bude zahrnovat vstup na festival, exkluzivní KOISHI menu s víny a florény (tj. speciální festivalová měna) na konzumaci z festivalové nabídky, bude k zakoupení v předprodeji na webových stránkách festivalu. Majitelé této vstupenky budou mít také možnost zúčastnit se v předsálí Královské kaple degustací vín ze sortimentu vinného baru PETIT CRU.

Zažijte netradiční sabráž nebo otevírání ústřic

SFF_LOGODoprovodný program je opravdu pestrý. Diváci si můžou užít vaření přímo na pódiu s michelinským šéfkuchařem, nahlédnout do tajů sabráže, tedy netradičního otevírání lahve šampaňského, sledovat porcování čerstvého tuňáka se sushimasterem z KOISHI restaurantu nebo se aktivně zúčastnit programu na pódiu během soutěže v otevírání ústřic. Opět jsou připraveny oblíbené řízené degustace za přítomnosti samotných vinařů, kteří poskytnou zasvěcený výklad o víně, společně s VOC Znojmo ochutnají návštěvníci víno i v kasematách hradu Špilberk. Řízené degustace pod vedením odborníků budou letos zasvěceny také rumům nebo čaji. Pivo na akci dodá tradiční partner festivalu, pivovar Starobrno.

K dobrému jídlu, vínu a pivu nemůže chybět ani muzika. Všechny tři festivalové dny zabaví diváky cimbálová muzika nebo jazzové trio. Na páteční večer si ale pořadatelé připravili modernější večerní hudební program: „Na několika místech hradu Špilberk bude hrát jak DJ, tak živá kapela. Večírek podpoří i restaurace, které budou mít otevřeno do 1 hodiny ranní. Spolu s nimi samozřejmě také bary, které mimo jiné nabídnou barmanskou show a oblíbené míchané koktejly,“ dodává Marie Šotkovská.

Páteční bohatší program, ale také snížená kapacita účastníků a prodloužená otevírací doba restaurací, zajišťuje návštěvníkům neopakovatelný zážitek. Vstupenky na festivalový pátek je možné zakoupit v předprodeji za 1 550 Kč, z čehož 750 Kč je určeno pro konzumaci z festivalové nabídky. Páteční vstupenka zahrnuje také francouzské šampaňské jako welcome drink. Sobotní či nedělní vstup bude v předprodeji v nabídce za 400 Kč (z toho 250 Kč na konzumaci)

O Špilberk Food Festivalu

Špilberk Food Festivalu je určený pro milovníky delikátního jídla, ale také pro ty, kdo chtějí ochutnat speciality z restaurací, do kterých běžně nechodí. „Špilberk Food Festival není jen o jídle, je to o vášni z vaření, o gastronomii jako umění,“ popisuje organizátorka akce Kateřina Bílková.

 

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook