Geloren - kloubní výživa pro psy

Šmakoun doplněný zdravou surovinou – pohanka, jáhly a kuskus

10.9.2015
Foto: Alchymie vaření

Pohanka, jáhly a kuskus jsou zdravé a navíc chutné suroviny. V kombinaci se Šmakounem vykouzlí zajímavé pochoutky, které si nejen užijete, ale dodáte s nimi tělu i potřebné vitamíny.

O pohance se dokonce říká, že je královnou zdravé výživy, obsahuje totiž rutin, který podporuje vstřebávání vitamínu C. Navíc příznivě působí na cévy a celý cévní systém vůbec. Jáhly obsahují cenné minerální látky, jako je například draslík, hořčík, železo a zinek. Navíc jsou velmi dobře stravitelné. Kuskus dokáže skvěle nasytit, dodá energii a obsahuje spoustu uhlohydrátů, vlákninu, bílkoviny, vitamíny skupiny B, vitamin E, vápník, železo a fosfor.

Pohankovo-jáhlový koláč s uzeným Šmakounem, zeleným hráškem a parmezánem

Foto: Alchymie vaření

Foto: Alchymie vaření

Potřebujete:
2 vejce
4 lžíce jogurtu
100 g Šmakoun uzený
100 g zeleného hrášku
pohankovou mouku
jáhlové vločky (instantní)
parmezán
sůl a pepř
případně i mírně pikantní koření

Postup:
Vejce ušlehejte do pěny. Přidejte jogurt, sůl, pepř a zahustěte moukou a vločkami. Přimíchejte Šmakoun nastrouhaný nahrubo a rozprostřete do vymazané a vysypané formy (na vysypání můžete použít třeba i sezamové semínko). Posypte hráškem a lehce jej natlačte do těsta. Nakonec posypte parmezánem a pečte v troubě na 170 stupňů.

Alchymie vaření

Placičky z kuskusu, Šmakouna a mrkve

Potřebujete:

 Foto: Natty Cholevova

Foto: Natty Cholevova

200 – 300 g kuskusu

Šmakoun Mexico

2 – 3 mrkve

1 – 2 vejce

semínka (slunečnicová, lněná, sezamová)

koření (paprika, česnek)

lístky rukoly

2 rajčata

zakysaná smetana

Postup:

Kuskus zalijte vroucí vodou a nechte odstát. Poté jej smíchejte s nastrouhaným Šmakounem a nastrouhanou mrkví. Přidejte vejce, semínka dle chuti a koření. Pořádně zamíchejte a pečte nasucho na pánvi. Opečte z obou stran a můžete servírovat. Na talíři můžete ozdobit nakrájenými rajčaty a lístky rukoly. Jako dressing postačí zakysaná smetana.

Natty Cholevova

Už jste Šmakoun s jáhly, pohankou nebo kuskusem vyzkoušeli?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook