Geloren - kloubní výživa pro psy

Sladké dezerty, po kterých nepřiberete

28.7.2016
Foto: Michaela Slámová

Léto je od toho, abyste si ho opravdu užili. Nebojte se zhřešit, dát si zmrzlinu, sednout si s přáteli na vychlazené pivo nebo limonádu. Přebytečné kilogramy v létě vysportujete nebo vyplavete. Pokud máte strach, že přiberete, vyzkoušet můžete sladké dezerty, které jsou nejen výborné, ale také takřka bez kalorií.

Tak trochu jiná žemlovka

Potřebujete:

1 balíček Šmakouna

půl hrnku ovesných vloček

3 lžíce hroznového cukru

3 lžíce bílého jogurtu

lžíci kakaa

2 vejce

oříšky na ozdobu

Postup:

Nastrouhejte si Šmakouna a přidejte vločky. Oslaďte hroznovým cukrem a přidejte jogurt, kakao a žloutky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a z něj tři lžíce opatrně vmíchejte do těsta. Toto těsto vylijte do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte 10 minut při 180 °C. Poté vytáhněte z trouby, namažte sněhem, ozdobte plátky mandlí a pečte dalších 10 minut do zezlátnutí povrchu. Ozdobte oříšky nebo čerstvým ovocem.

Zdroj – www.smakoun.eu/Michaela Slámová

Nepečený matcha řez

Potřebujete:

Foto: changelucylife.blogspot.cz

Foto: changelucylife.blogspot.cz

na korpus:

1 hrnek mandlí

100 g sušených datlí

lžíci medu

na krém:

3/4 hrnku kešu

100 g  přírodního Šmakouna

2 lžíce Matcha čaje

2 lžíce stévie nebo medu

Postup:

Korpus si připravte z namletých mandlí a datlí. Doslaďte lžičkou medu a poté mixérem vymíchejte hladkou směs. Hmotu natlačte do dortové formy a rovnoměrně rozetřete. Krém si připravíte tak, že rozmixujete kešu oříšky a přidáte k nim přírodního Šmakouna. Opět vytvořte hladkou směs. Přidejte dvě lžíce Matcha čaje a doslaďte ještě medem nebo stévií. Krém naneste na korpus a dejte na tři hodiny vychladit do lednice.

Zdroj – www.smakoun.eu/changelucylife.blogspot.cz

Ovesný koláč s jablky

Potřebujete:

na korpus:

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

150 g jemných ovesných vloček

30 g jemně strouhaných ořechů

1 lžíci medu

150 ml mléka

1 lžíci olivového oleje

na náplň:

200 g přírodního Šmakouna

150 ml mléka

30 g proteinu

dvě strouhaná jablka

1 lžičku mleté skořice

na drobenku:

lžíci celozrnné mouky

ovesné otruby a kokos

med a půl lžíce olivového oleje

Postup:

V misce smíchejte jemné ovesné vločky s nastrouhanými oříšky a zalijte vařícím mlékem a nechte 10 minut bobtnat. Přilijte olivový olej a těsto oslaďte medem. Dno formy vyložte papírem na pečení a ovesné těsto vtlačte do formy tak, aby částečně vytvořilo zvednuté okraje. Šmakouna rozdrobte do mixéru a přidejte protein a mléko. Krém vylijte na těsto. Naneste nastrouhaná jablka se skořicí a posypte drobenkou. Tu vyrobíte smícháním výše uvedených surovin. Pečte na 180 °C zhruba 40 minut.

Dopřáváte si v létě sladké dezerty, nebo dáváte přednost ovoci?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook