Geloren - kloubní výživa pro psy

Skvělé omáčky ke grilovanému masu, jak je neznáte!

30.8.2015
Foto: 123rf.com

Letní grilování s přáteli je snad tou nejpříjemnější činností, které se v létě můžeme věnovat. Nabídněte svým hostům dokonalý zážitek z jídla a připravte skvělé grilované maso, doplněné o lahodné a netradiční omáčky a dipy k masu i zelenině! Jak na ně, se můžete dočíst v našem článku.

Guacamole

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Ingredience: 180 ml zakysané smetany, 1 zralé avokádo, 1 malá cibule, sůl, pepř, česnek, rajče a limetka  dle chuti

Postup:

Rozkrojte podélně avokádo, odstraňte pecku a dužinu vložte do misky. Jde to snadno. Dužinu rozmačkejte vidličkou – jemnost je na vás. Přidejte opravdu najemno nakrájenou cibuli, zakysanou smetanu, sůl, pepř a dle chuti i prolisovaný česnek či nadrobno nakrájené rajčátko.

Tip: Dip je vynikající také s kukuřičnými chipsy.

Brusinková barbecue omáčka

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Ingredience: 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky drceného česneku, 1 cibule, ¼ šálku tmavého cukru, ¼ šálku rajčatového protlaku, 1 lžíce hořčice, 1/8 kajenského pepře, 5 lžic jablečného octa, 1 šálek brusinek, 1 a ½ šálku zeleninového vývaru, sůl, pepř

Postup:

Na rozpáleném oleji restujte drcený česnek a najemno nakrájenou cibuli asi 12 – 15 minut. Přidejte rajský protlak, cukr, hořčici a kajenský pepř a za stálého míchání vařte 2-3 minuty. Vmíchejte ocet a brusinky a vařte do té doby, než začnou brusinky praskat. To bude trvat přibližně 4 minuty. Vmíchejte vývar a posledních 10 minut udržujte na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Chcete-li omáčku jemnou, na závěr ji vychladlou rozmixujte.

Tip: Tato omáčka se skvěle hodí k hovězímu a krůtímu masu.

Medová omáčka

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Ingredience: 1 šálek medu, 1/4 šálku melasy, 3 lžíce kečupu, 1/8 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky papriky, 1/8 lžičky mletého zázvoru, 1 polévková lžíce kořeněné soli, 1/8 lžičky mletého černého pepře, 1/4 lžičky soli, 1/8 lžičky sušeného oregana, 1/4 lžičky drceného česneku, 2 lžíce Worcesterové omáčky, 1 polévková lžíce hořčice, 1/2 šálku hnědého cukru

Postup:

Ve středně velké míse smíchejte med, melasu, kečup, skořici, papriku, zázvor, kořeněnou sůl, mletý pepř, sůl, oregano, česnek, Worcester, hořčici a hnědý cukr. Misku vložte na hodinu do lednice a poté servírujte.

Tip: Kuřecí paličky marinované v této omáčce budou delikátní!

Existuje opravdu velká spousta omáček ke grilovanému masu. Která patří mezi vaše favority?

Tereza Obořilová

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook