Geloren - kloubní výživa pro psy

Rychlé a dietní – připravte si doma chutné ryby

28.12.2016
Foto: rohlik.cz

Příprava ryby není nic těžkého a zvládne ji každý. V obchodě nemusíte kupovat celou rybu, stačí klidně jen filety. Vždy dbejte na čerstvost a vyzkoušejte různé druhy ryb. Pro vaše zdraví jsou ideální mořské ryby, které obsahují omega 3 mastné kyseliny, rybí tuk, jód a další množství minerálů a vitamínů.

Zelené kari s platýsem

Potřebujete:

1 filet platýse

svazek jarní cibulky

zelenou papriku a chilli papričku

lžičku zelené kari pasty

zeleninový vývar

100 ml kokosového mléka

sůl a pepř, čerstvou bazalku

Postup:

Ve větší pánvi rozpalte olej. Osmahněte na něm pokrájenou jarní cibulku, přidejte zelenou kari pastu, nasekanou chilli papričku, proužky papriky a promíchejte. Zalijte vývarem, opepřete, vmíchejte pokrájenou rybu, kokosové mléko, lístky bazalky a vše krátce povařte, až bude ryba hotová. Ke kari podávejte nejlépe basmati rýži.

https://recepty.rohlik.cz/1427-zelene-kari-s-platysem

Pečená treska se salátem

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

1 filet tresky

jarní cibulku a směs salátových listů

máslo

sůl a pepř

Postup:

Filet tresky rozdělte na dvě porce, osolte, opepřete a vložte to zapékací misky vyložené pečicím papírem. Poklaďte rybu plátky másla a dejte ji péct na 15 minut do trouby předehřáté na 170 °C. Upečenou rybu podávejte na lůžku ze salátových listů. Posypte nasekanou jarní cibulkou a petrželkou, zakápněte olivovým olejem a lehce osolte.

https://recepty.rohlik.cz/1391-pecena-treska-se-salatem

Platýs se šťouchanými bramborami

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

1 filet platýse

3 sušená rajčata

lžíci másla a 100 ml tučné smetany

olivový olej na smažení

sůl a bílý pepř, čerstvý kopr

šťouchané brambory jako přílohu

Postup:

Filet ryby osušte, osolte a osmažte na olivovém oleji dozlatova. Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody doměkka. Přidejte lžíci másla a nasekaná sušená rajčata. Lehce rozmačkejte mačkadlem a promíchejte. Na závěr si připravte koprovým krém. V pánvi ohřejte smetanu, přidejte nasekaný kopr, krátce povařte, osolte a opepřete bílým pepřem.

https://recepty.rohlik.cz/775-platys-se-stouchanymi-bramborami

Okoun na teplém fazolovém salátku

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

2 filety okouna

bílé víno a bílý vinný ocet

2 stroužky česneku a jarní cibulku

olivový olej na smažení

konzervu bílých fazolí

cherry rajčata a čerstvou petržel

sůl a pepř

Postup:

Filety omyjte, osušte utěrkou, osolte a osmažte na olivovém oleji z obou stran dozlatova. Pokud máte filet s kůží, nejdříve ho smažte kůží dolů. V jiné pánvi nechte na oleji zesklovatět cibulku, potom přidejte nasekaný česnek a nechte ho rozvonět. Zastříkněte bílým vínem a nechte vyvařit. Přisypte scezené fazole a rozpůlená cherry rajčátka. Chvíli opékejte. Osolte, opepřete, zakápněte lehce vinným octem a zasypejte čerstvou petrželkou.

https://recepty.rohlik.cz/773-okoun-na-teplem-fazolovem-salatku

Připravovali jste na Vánoce kapra, nebo jste zkoušeli i jinou rybu?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook