Geloren - kloubní výživa pro psy

Rajčatová bruschetta zapečená a posypaná parmazánem

24.7.2015
Foto: nataliri.cz

Bruschetta je známá od 15. století a pochází z Itálie, kde si jí místní obyvatelé obvykle vychutnávají ke snídani, nebo jako předkrm. Bruschetty jsou neodmyslitelnou součástí podzimní akce, takzvané bruschettaty, kde se setkávají pěstitelé oliv v lisovnách a ochutnávají první drahocenné várky čerstvého olivového oleje. K ochutnávání oleje používají bílý chleba pečený nad ohněm nebo nad dřevěným uhlím, tedy bruschettu. Staňte se i vy na okamžik „pěstitelem oliv“ a ochutnejte bruschettu s rajčaty, bazalkou a parmazánem.

Obtížnost: stupeň č. 1

Doba přípravy 15 min

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Francouzská bageta 1 ks

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Rajčata 400 g

Šalotka 50 g

Česnek 1 stroužek

Čerstvá bazalka 10 g

Aceto balsamico světlé 2 lžíce

Parmazán 60 g

olivový olej extra virgine, sůl, mletý pepř

škrabka, miska, hrnec, lis na česnek, cedník, prkénko

 1. Připravíme si rajčata

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Z rajčat vykrojíme zelená lůžka a na druhé straně nařízneme kůži do tvaru křížku. V hrnci dáme vařit 1 litr vody. Rajčata spaříme v horké vodě po dobu 30 sekund a scedíme. Poté rychle zchladíme ve studené vodě. Rajčata oloupeme, rozkrojíme na polovinu a zbavíme semínek. Následně nakrájíme na 0,5 cm velké kostičky.

2. Připravíme si ostatní suroviny

Šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti špendlíkové hlavičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bazalku nakrájíme na cca 0,5 cm velké kousky, pár lístků si schováme na ozdobu. Pomocí škrabky nastrouháme parmazán. Předehřejeme si troubu na 180°C, nastavíme program na vrchní i spodní pečení.

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

3. Začneme s přípravou rajčatové směsi

Do misky nasypeme rajčata, šalotku, česnek, bazalku, 4 polévkové lžíce olivového oleje extra virgin, aceto balsamico, dochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.

4. Dokončíme bagetu se směsí

Bagetu podélně rozpůlíme, rajčata rozprostřeme na bagetu a posypeme parmazánem. Takto připravenou bagetu pečeme osm minut. Při servírování dozdobíme upečenou bagetu lístky bazalky.

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“

Přejeme vám dobrou chuť!

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook