Geloren - kloubní výživa pro psy

Připravte si rychle a jednoduše tradiční trdelníky

21.8.2017
Foto: pixabay.com

Vůně trdelníku je často velmi lákavá a podmanivá. Chce se vám ale utrácet za jeden trdelník padesát korun, když si jich za stejnou částku doma připravíte mnohem více? Inspirujte se receptem a vyzkoušejte tradiční a ověřený recept.

Tradiční trdelník

Potřebujete:

500 g polohrubé mouky

250 ml mléka

50 g cukru

100 g másla

1 kostku droždí

2 vejce

vejce na potření

na posypání:

mleté vlašské ořechy

mletou skořici

mletý cukr

kakao

špetku soli

Postup:

Jako první si připravte kvásek. Droždí rozpusťte v teplém mléce a přidejte lžíci cukru a lžíci hrubé mouky. Nechte na teplém místě vzejít kvásek. Na těsto smíchejte mouku s cukrem, přidejte rozpuštěné máslo, mléko, zbytek krystalového cukru, vejce a posléze i vykynutý kvásek. Těsto pořádně propracujte a nechte alespoň půl hodiny kynout zakryté utěrkou.

Poté těsto rozválejte a rozkrájejte na proužky. Proužky obtočte trubičky a takto přichystané trdelníky potřete rozšlehaným vejcem. Obalte ve vámi zvolené směsi, můžete obalit ve skořicovém cukru, v mleté skořici, v kakau nebo v ořechové směsi. Dejte na plech a pečte v rozehřáté troubě na 180 °C. Pečte 10 až 15 minut a po upečení můžete trdelníky obalit ještě jednou v dané směsi.

Další tipy

  • Pokud nemáte speciální trubičky na pečení trdelníků, můžete použít sklenice omotané alobalem nebo potravinářskou fólií.
  • V létě vyzkoušejte domácí trdelník se zmrzlinou, tato kombinace je osvěžující a navíc velmi chutná.
  • Než trdelník sundáte ze sklenice, chvilku počkejte a nechte ho alespoň 10 minut zchladnout.
  • Skvělým nápadem je naplnit trdelník nutelou, v tomto případě vyzkoušejte k pečení formy na trubičky a upečte si malé plněné trdelníky.

Zkoušeli jste si někdy doma připravit tuto pochoutku?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook