Geloren - kloubní výživa pro psy

Připravte si letní večeře z brambor

20.8.2017
Foto: pinterest.com

V létě se chce málokomu trávit čas v kuchyni. Ideální volbou jsou tedy rychlé a jednoduché recepty, kdy nemusíte stát u plotny dlouhé hodiny. Vyzkoušejte jednoduché a rychlé pokrmy z brambor. Můžete je servírovat k večeři, přidat zeleninový salát anebo je obohatit plátkem grilovaného masa.

Bramborový koláč

Potřebujete:

400 g brambor

2 střední cukety

100 g strouhaného sýra

2 vejce

1 smetanu ke šlehání

2 lžíce másla

sůl, pepř a papriku

Postup:

Brambory a cukety oloupejte a nakrájejte na kolečka. Do vymazané formy skládejte osolené brambory a osolené plátky cukety. Vejce smíchejte se smetanou, strouhaným sýrem a kořením. Touto směsí brambory a cuketu polijte a dejte péct s kouskem másla do trouby. Pečte zhruba 30 minut na 180 °C.

Špenátová roláda

Potřebujete:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

400 g brambor

250 g čerstvého špenátu

80 g celozrnné mouky

80 g krupice

1 vejce

bylinky, sůl a pepř

Postup:

Brambory uvařte ve slupce, poté nechte vychladnout, oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Smíchejte je s krupicí, moukou a vejcem. Přidejte sůl a vypracujte hladké těsto. To poté vyválejte, přidejte spařený špenát s bylinkami. Podle chuti můžete přidat také sýr nebo tvaroh. Zamotejte roládu a pečte zhruba půl hodiny ve vyhřáté troubě při 180 °C.

Brambory zapečené s masovou směsí

Potřebujete:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

5 větších brambor

2 větší cibule

2 stroužky česneku

100 g slaniny

300 g mletého masa

400 g pasírovaných rajčat

100 g strouhaného sýra

100 ml vývaru

chilli, pepř, sůl

Postup:

Brambory uvařte ve slupce doměkka, nechte vychladnout a oloupejte. Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji. Přidejte česnek, slaninu a také mleté maso. Přidejte sůl, pepř a trochu chilli. K vytvoření omáčky vmíchejte pasírovaná rajčata a vařte zhruba 20 minut. Po uvaření směsi naplňte brambory a posypte strouhaným sýrem. Dejte na 15 minut zapéct do trouby.

Připravujete brambory jen jako přílohu, nebo také jako hlavní chod?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook