Geloren - kloubní výživa pro psy

Připravte si k pokrmům netradiční přílohy

24.3.2017
Foto: rohlik.cz

Zapomeňte na nudné brambory, rýži nebo těstoviny. Inspirujte se našimi recepty a vyzkoušejte netradiční přílohy, jakými mohou být dýňové noky, bramborové placky, celerové pyré nebo třeba polentové hranolky. Dodejte svým pokrmům ojedinělou chuť a jiskru!

Dýňové noky

Potřebujete:

500 g dýňového pyré

150 g hladké mouky

30 g strouhaného parmezánu

lístky šalvěje

dvě lžíce másla

sůl a pepř podle chuti

Postup:

Dýni rozřízněte, zbavte semen, nakrájejte na kousky a pečte v troubě doměkka. Pak ji rozmačkejte a přidejte vejce, mouku, muškátový oříšek a strouhaný parmazán. Umíchejte do těsta. Z těsta vytvarujte válečky, ty pokrájejte na menší špalíčky a každý promáčkněte vidličkou. Takto připravené noky dejte vařit do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, sceďte je a nechte okapat. Na pánvi rozpusťte dvě lžíce másla, přidejte lístky šalvěje a nechte rozvonět.

https://recepty.rohlik.cz/2159-dynove-noky

Bramborové placičky s bylinkami

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

3 střední brambory

100 g špenátu

70 g hladké mouky

3 lžíce oleje

lžíci bílého jogurtu

lžíci petrželky

Postup:

Brambory oloupejte, uvařte, nastrouhejte najemno. Přimíchejte špenát, nasekané bylinky, mouku, žloutek, jogurt a olej. Osolte, opepřete a umíchejte do těsta. Ze směsi tvarujte placičky, které budete smažit v pánvi na oleji dozlatova.

https://recepty.rohlik.cz/1481-bramborove-placicky-s-bylinkami

Jemné celerové pyré s pažitkou

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

1 střední celer

lžíci másla

půl hrnku mléka

nasekanou pažitku

sůl a pepř

Postup:

Celer oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte okapat a spolu s margarínem a mlékem ho rozmixujte dohladka. Nakonec smíchejte s nasekanou petrželkou a dochuťte solí a pepřem. Pyré se skvěle hodí jako příloha k pečenému tofu nebo luštěninové sekané.

https://recepty.rohlik.cz/1867-jemne-celerove-pyre-s-pazitkou

Polentové hranolky

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

150 g polenty

2 hrnky vody

hrst sušených rajčat

4 lžíce strouhaného parmazánu

Postup:

Polentu uvařte dle návodu. Vodu přiveďte k varu, vsypte polentu a tři minuty míchejte, až zhoustne. Poté stáhněte z plotny. Dochuťte solí, tymiánem, pokrájenými rajčátky, lžičkou olivového oleje a parmazánem. Směs dejte do zapékací nádoby a rovnoměrně rozetřete v široké vrstvě a krájejte ostrým nožem na hranolky. Dejte péct do trouby předehřáté na 175 °C dozlatova.

https://recepty.rohlik.cz/1625-polentove-hranolky

Vyzkoušíte některou z těchto netypických příloh?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook