Geloren - kloubní výživa pro psy

Připravte si doma ty nejchutnější paštiky

26.9.2016
Foto: rohlik.cz

Patříte mezi gurmány, kteří nikdy neodolají dobrému jídlu? Zkuste si doma připravit vlastní paštiku. Vyzkoušejte paštiku z kuřecích jater anebo zkuste ještě lepší variantu s brusinkami a mandlemi. Milovníci luxusu ocení husí rillettes. Nemějte strach se trochu rozmazlovat a jídlo si opravdu užívejte.

Husí rillettes

Potřebujete:

1 husu

200 g husího sádla

2 lžíce soli

200 ml vody

snítku tymiánu

Postup

Troubu předehřejte na 120 °C. Husu stáhněte z kůže a rozporcujte na jednotlivé části. Pokrájenou kůži vložte na rozehřáté sádlo a chvilku orestujte, vložte rozporcovanou husu, celou podlijte vodou a pečte přibližně tři hodiny na mírném plameni s poklicí. Husu nyní osolte, opepřete a přidejte tymián. Pečte další tři hodiny. Z téměř hotového pokrmu posbírejte vařečkou tuk a uchovejte stranou. Husu oberte, kůži i kosti vyhoďte a masem plňte sklenice vypláchnuté vařící vodou. Naplněné sklenice zalijte odebraným tukem, ozdobte snítkou tymiánu a uchovejte v chladnu. V lednici vám vydrží i dva týdny.

https://recepty.rohlik.cz/951-husi-rillettes

Domácí paštika z kuřecích jater

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

600 g kuřecích jater

200 ml kuřecího vývaru

200 g másla

100 ml smetany ke šlehání

lžičku provensálského koření

sůl a pepř

Postup:

Z jater odstraňte blány a nakrájejte je na kostky. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce másla a cibuli. Za občasného míchání osmažte dozlatova. Přidejte játra a míchejte, aby se zatáhla. Zalijte vývarem a vínem. Osolte, opepřete a posypte provensálským kořením. Přiklopte a vařte zhruba patnáct minut doměkka. Játra nalijte do mísy a přidejte pokrájené máslo a mixujte tyčovým mixerem dohladka. Přilijte smetanu. Paštika může být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá. Nalijte do skleniček. Rozehřejte 50 g másla a povrch jím zalijte.

https://recepty.rohlik.cz/863-domaci-pastika-z-kurecich-jater

Domácí kuřecí paštika s brusinkami a mandlemi

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

500 g kuřecích jater

230 g másla

2 stroužky česneku

80 ml smetany

hrst sušených brusinek

hrst pokrájených mandlí

sůl a pepř

Postup:

Játra očistěte, odstraňte veškeré blanky a nakrájejte na malé kousky. Osmahněte v pánvi na másle nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte játra a smažte, dokud nebudou měkká. Směs nechte vychladnout, pak k ní přidejte máslo, trochu smetany a pomocí mixéru rozmixujte na hladký krém. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Přidejte na kousky nakrájené sušené brusinky a na kousky nasekané mandle. Podávejte s čerstvým pečivem.

https://recepty.rohlik.cz/1511-domaci-kureci-pastika

Zkoušeli jste už připravit domácí paštiku?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook