Geloren - kloubní výživa pro psy

Překvapte hosty tříchodovým menu

24.10.2017
Foto: TV Paprika

Vařením člověk denně stráví velké množství času, je tedy na místě, aby uvařené jídlo bylo nejen chutné, ale také kvalitní. Vyberte si sezónní potraviny, díky kterým dokážete rychle a jednoduše připravit vynikající menu s vůní podzimu, které završíte skvělým třešňovým koláčem.

Salát s ovčím sýrem

Potřebujete

4 hrsti baby špenátu

1 avokádo

citrónovou šťávu

hrst oříšků (vlašské, pekanové, lískové…)

120 g ovčího sýra

na zálivku

olivový olej

2 lžíce dobrého vinného octa

1 lžíce medu

lžička dijonské hořčice

sůl a pepř podle chuti.

Postup

Špenát omyjte a nechte okapat. Z avokáda vykrojte pecku, nakrájejte ho na kostky a zakápněte citrónovou šťávou. Ořechy opečte nasucho na pánvi. Ve skleničce promíchejte všechny suroviny na zálivku. Ve velké míse promíchejte salát se zálivkou a přidejte ořechy. Rozdělte na talíře a na závěr rozdrobte sýr. Salát je vhodné podávat s bílým opečeným pečivem.

Steak z vysokého roštěnce s celerovým pyré

Potřebujete

Foto: TV Paprika

Foto: TV Paprika

400 g hovězího vysokého roštěnce

1 dl červeného vína

1dl silného hovězího vývaru

půlka celerové bulvy

4 brambory

1dl smetany

4 dl mléka

150 g másla

1 stroužek česneku

olivový olej

snítka rozmarýnu, sůl a pepř

Postup

Nejdříve připravte pyré. Celer a brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy a vložte do hrnce s horkou slanou vodou. Do hrnce nalijte mléko a vařte doměkka. Nakonec přidejte smetanu a máslo a vyšlehejte do hladké kaše. Maso na steak potřete olejem a přidejte rozmarýn. Maso opečte z každé strany a nechte odpočinout. Do výpeku nalijte víno a nechte vyvařit alkohol, přilijte vývar a zredukujte. Nakonec vmíchejte studené máslo.

Ovocný koláč

Potřebujete

Foto: TV Paprika

Foto: TV Paprika

400 g ovoce dle sezóny

160 g hladké mouky

100 g cukru

130 g másla

2 vejce

1 prášek do pečiva

3 lžíce griotky nebo amaretta

Postup

V míse smíchejte změklé máslo a cukr. Přidejte rozšlehaná vejce a griotku. Přimíchejte mouku s práškem do pečiva a do těsta přidejte ovoce. Nalijte do vymazané chlebíčkové formy. Pečte při 180 °C zhruba 45 minut. Při podávání můžete zákusek ozdobit lžící bílého jogurtu nebo kopečkem zmrzliny.

Vyzkoušíte toto sezónní menu?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook