Geloren - kloubní výživa pro psy

Podzimní dezerty, které připravíte do pár minut

17.10.2017
Foto: rohlik.cz

Hříšně dobré a sladké dezerty si můžete připravit k odpolední kávě nebo je servírovat jako sladkou snídani. Vyzkoušejte lívance s tvarohem a jahodami, brownies z červené řepy nebo rychlou kávovou roládu.

Lívance s jahodami

Potřebujete

40 g cukru krupice

150 g hladké mouky

80 ml mléka

půl balíčku kvasnic

1 vejce

špetka soli

čerstvé jahody

tvaroh

Postup

V míse smíchejte suché suroviny, zalijte vlažným mlékem s rozmíchaným vejcem a vypracujte hladké těsto. Dejte těsto kynout na teplé místo. Rozehřejte si pánev, vytřete ji olejem a dvěma lžícemi těsta tvořte stejné placičky. Hotové lívanečky podávejte ideálně ještě teplé se šlehačkou, tvarohem s rozmačkanými jahodami nebo jen tak s cukrem a skořicí.

https://recepty.rohlik.cz/281-livance-s-jahodami

Brownies z červené řepy

Potřebujete

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

500 g červené řepy

1 balení Ramy s kokosovým a mandlovým olejem

300 g hořké čokolády

3 vejce

150 g třtinového cukru

100 g hladká špaldová mouka

dle chuti ořechy nebo hrozinky

oříšky nebo bílá čokoláda na ozdobení

Postup

Červenou řepu uvařte doměkka. Nechte rozpustit čokoládu s polovinou kokosové Ramy. Do čokoládové směsi přidejte uvařenou řepu a tyčovým mixérem celou směs spojte a promíchejte. V druhé míse ušlehejte vejce a cukr do světlé pěny. Přidejte čokoládovou směs, mouku a vše promíchejte tak, aby směs zůstala nadýchaná. Poté můžete přidat nasekané ořechy či hrozinky. Směs nalijte do vymazané formy a pečte na 180 °C zhruba 30 minut. Před krájením nechte vychladnout. Můžete podávat ozdobené bílou čokoládou a ořechy.

https://recepty.rohlik.cz/2331-brownies-z-cervene-repy

Který z těchto dezertů vyzkoušíte?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook