Geloren - kloubní výživa pro psy

Pečená kuřecí játra s čerstvou rukolou a lískovými oříšky

16.6.2015
Foto: nataliri.cz

V hlavní roli dnešního pokrmu hrají lískové oříšky, které dodávají tělu velké množství energie a to i přesto, že neobsahují téměř žádné sacharidy. S jejich pomocí dnes ukuchtíme výborný dresing, jehož ingredience se mohou na první pohled zdát poněkud nezvyklé – lískové ořechy, česnek, petržel, balsamiko. Věřte však, že si pochutnáte. Rukolový salát se ke kuřecím játrům skvěle hodí.

Obtížnost: stupeň č. 2

Doba přípravy 25 min

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Kuřecí játra 450 g

Lískové oříšky loupané 60g

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Máslo 40 g

Citron 1ks

Rukola 50 g

Česnek 2 ks

Petržel 10 g

20 g uzené papriky

Balsamico světlé 2 lžíce

Šalotka 50 g

Olivový olej, sůl, mletý pepř

Tyčový mixér, vysoká nádoba na mixování, pánev, prkénko

 1. Připravíme si suroviny

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Kuřecí játra opláchneme pod studenou vodou a odblaníme. Lískové oříšky rozpůlíme a opražíme na suché pánvi na vysokém plameni (cca 2 minuty). Rukolu vypereme ve studené vodě. Stroužky česneku oloupeme a překrojíme napůl. Z celého citronu vymačkáme šťávu. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti špendlíkové hlavičky.

2. Připravíme dresing

Do vysoké nádoby vložíme balsamico, 1/6 z celkového množství oříšků a čtyři polévkové lžíce oliv. Přidáme olej, česnek, petržel, sůl a pepř a důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem.

3. Začneme s přípravou jater

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Na pánvi si na středním plameni rozehřejeme máslo, a zpěníme na něm šalotku. Játra přidáme ke zpěněné šalotce a z každé strany opékáme 3 minuty na mírném plameni. Následně játra osolíme, opepříme, přidáme uzenou papriku a vyndáme z pánvičky. POZOR! Játra solíme až poté co jsou hotová, jinak by ztvrdla.

Do výpeku z jater přidáme polévkovou lžíci citronové šťávy a povaříme jednu minutu na mírném plameni. Následně pánev stáhneme z ohně a játra vrátíme zpět na pánev.

4. Můžeme servírovat

Rukolu promícháme se 2 polévkovými lžícemi olivového oleje a naneseme na mělký talíř. Na rukolu naskládáme játra, která posypeme zbytkem lískových oříšků a okolo pokapeme dresinkem.

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“

Přejeme vám dobrou chuť!

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook