Geloren - kloubní výživa pro psy

Oslavte Velikonoce sladkými dobrotami

14.4.2017
Foto: rohlik.cz

Beránek, mazanec a další dobroty nesmí na Velikonoce chybět. Upečte si tyto sladké lahůdky podle tradičních a osvědčených receptů. Pozvěte na oběd rodinu nebo přátele a oslavte tyto jarní svátky v příjemné a přátelské atmosféře.

Velikonoční mazanec

Potřebujete:

250 g hladké mouky

100 g polohrubé mouky

20 g droždí

150 ml vlažného mléka

70 g másla

lžičku vanilkového aroma

hrst rozinek a mandlí

špetku soli

Postup:

Připravte si kvásek. V míse smíchejte obě mouky, udělejte důlek, vlijte do něj část vlažného mléka a rozdrobte droždí. Postupně vmíchejte mouku do droždí a uhněťte hladké těsto. Zasypte hladkou moukou a nechte na teplém místě půl hodinky vzejít. Přimíchejte k těstu cukr, rozehřáté máslo, vejce a vanilkové aroma, dolijte mlékem a opět zpracujte. Jako poslední vmíchejte rozinky a mandle. Těsto nechte kynout další půl hodiny a upěchujte do tvaru bochánku, přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ho ještě hodinu kynout. Po vykynutí ho pomažte seshora rozšlehaným vejcem. Zasypte mandlemi a dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C na 45 minut dozlatova.

https://recepty.rohlik.cz/1469-velikonocni-mazance

Velikonoční beránek

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

200 g polohrubé mouky

4 lžíce horké vody

4 lžíce oleje

4 vejce

1 vanilkový cukr

120 g krystalového cukru

lžičku kypřicího prášku

hrst rozinek v rumu

Postup:

Oddělte žloutky od bílků. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu. Žloutky ušlehejte společně s oběma cukry, přilijte vodu a postupně i olej. Ke žloutkům přisypávejte mouku a kypřicí prášek. Vmíchejte nasekané ořechy, rozinky namočené v rumu a nakonec tuhý sníh z bílků. Piškotové těsto přelijte do vymazané a vysypané formy, přiklopte a dejte péct na 180 °C. Pečte 40 minut. Po upečení nechte formu zcela vychladnout a až potom beránka opatrně vyklopte. Před podáváním ho můžete pocukrovat moučkovým cukrem nebo ho polijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout v chladu.

https://recepty.rohlik.cz/1507-velikonocni-beranek

Velikonoční sušenky

Potřebujete:

na těsto:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

400 g hladké mouky

1 máslo

1 celé vejce

vanilkový cukr

na polevu:

1 vaječný bílek

lžičku citrónové šťávy

170 g moučkového cukru

potravinářská barva

Postup:

Změklé máslo utřete s cukrem, vejci a důkladně prošlehejte. Vmíchejte mouku a vypracujte hladké těsto. Těsto vyválejte na pomoučněném vále a vykrajujte jednotlivé tvary pomocí tvořítek. Sušenky pečte na plechu v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 10 minut. Smíchejte suroviny na cukrovou polevu, ozdobte sušenky a nechte zaschnout.

https://recepty.rohlik.cz/1533-velikonocni-susenky

Co pečete na Velikonoce vy?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook