Geloren - kloubní výživa pro psy

Oslavte grilovací sezónu s novými recepty

1.6.2017
Foto: rohlik.cz

Grilovací sezóna je v plném proudu, a pokud máte volný den, využijte ho k příjemnému posezení s přáteli a rodinou. Připravte svým blízkým dobroty na grilu, kterým jen tak někdo neodolá. Vyzkoušejte grilovaná žebra, krevety s originální omáčkou nebo grilovaný camembert, který vás překvapí svou jemnou chutí.

Grilovaná hovězí žebra s česnekovou marinádou

Potřebujete:

1 kg hovězích žeber

250 ml olivového oleje

stroužek česneku a cibule

2 lžíce medu

limetku

nové koření, bobkový list, sůl a pepř

Postup:

Očištěná žebra vložte do hrnce. Přidejte rozpůlenou cibuli, nové koření a bobkový list. Osolte a vařte doměkka, zhruba 30 minut. Na marinádu smíchejte olivový olej s propasírovaným česnekem, medem a šťávou z limetky. Dochuťte solí a pepřem. Marinádou potřete uvařená žebra a nechte 2 hodiny odležet. Žebra grilujte dozlatova asi 20 minut.

https://recepty.rohlik.cz/187-grilovana-hovezi-zebra-s-cesnekovou-marinadou

Grilované krevety s omáčkou z manga a koriandru

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

200 g krevet

2 lžíce olivového oleje

na omáčku:

mango

lžíci olivového oleje

hrst koriandru

šťávu z půlky limetky

půl chilli papričky

Postup:

Důkladně umyjte a očistěte krevety. Propíchněte každou krevetu párátkem, tím si ulehčíte práci při jejich otáčení na grilu. Zahřejte gril, a jakmile je horký, přidejte olivový olej. Zatímco se krevety grilují, rozkrojte mango, odstraňte pecku a slupku a vhoďte do mixéru společně s čerstvým koriandrem, limetkovou šťávou, chilli papričkou a olivovým olejem. Pořádně rozmixujte. Krevety otočte a nechte opéct i z druhé strany. Jakmile jsou hotové, sundejte z grilu, dochuťte solí a pepřem. Přidejte omáčku z manga a koriandru.

https://recepty.rohlik.cz/1499-grilovane-krevety-s-omackou-z-manga-a-koriandru

Grilovaný camembert s rozmarýnem

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

1 camembert

rozmarýn

česnek na plátky

Postup:

Camembert rozbalte, podložte alobalem a přesuňte do zapékací misky. Prošpikujte plátky česneku a přidejte snítky rozmarýnu. Zakápněte olivovým olejem a dejte na pět minut do trouby na 180 °C pod gril. Sýr se rozteče, nechte ho chvilku zchladnout a pak podávejte s pečivem.

https://recepty.rohlik.cz/1107-grilovany-camembert-s-rozmarynem

Co nejraději grilujete vy?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook