Geloren - kloubní výživa pro psy

Oblíbené čokoládové tyčinky – jako dezert na plechu

19.4.2016
Margot buchta

Milujete čokoládové tyčinky, kterých je ale vždy zoufale málo? Chcete překvapit své blízké nebo čekáte hosty? Vyzkoušejte oblíbené čokoládové tyčinky jako dezerty na plechu. Nejenže si pochutnáte na tom, co máte rádi, ale navíc se můžete podělit klidně s celou rodinou nebo všemi přáteli. Vyzkoušejte Margot buchtu, Kaštanovou pochoutku nebo Snickers řezy.

Margot buchta

Potřebujete:

na polevu:

lžíci rumu

lžíci mléka

120 g moučkového cukru

1 žloutek

80 g másla

2 lžíce kakaa

na těsto:

2 vejce

1 kypřicí prášek

200 g másla

hrnek krupicového cukru

2 hrnky polohrubé mouky

2 dcl mléka

1 vanilkový cukr

1 Margot tyčinku

Postup:

Vejce vymíchejte s mlékem. Cukr smíchejte s vanilkovým cukrem a přidejte mouku akypřicí prášek. Rozpusťte máslo a do něj nastrouhejte Margot tyčinku. Poté smíchejte tekutou a sypkou směs a vymíchejte hladké těsto. Na plech vysypaný hrubou moukou nebo dětskou krupičkou nalijte těsto a dejte péct. V troubě předehřáté na 180 °C pečte zhruba 30 minut. Mezitím si připravte polevu. Změklé máslo ušlehejte s moučkovým cukrem, kakaem, žloutkem i rumem. Po upečení těsta naneste polevu ještě na horký korpus. Nechte vychladnout a můžete podávat.

Kaštanová pochoutka

Potřebujete:

Kaštanové řezy

Foto: pinterest.com

1 hrnek oleje

2 tyčinky Ledové kaštany

150 ml vody

4 vejce

250 g polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

200 g moučkového cukru

Postup:

Nejdříve si oddělte žloutky od bílků a z bílků vymíchejte sníh. Žloutky utřete s cukrem a olejem. Ledové kaštany si nastrouhejte nahrubo a smíchejte se žloutkovou směsí. Poté opatrně přimíchejte sníh a těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte na 180 °C zhruba 20 minut.

Snickers řezy

Potřebujete:

na těsto:

Snickers řezy

Foto: pinterest.com

230 g hladké mouky

80 g krystalového cukru

180 g másla

na krém:

200 g másla

1 Salko

300 g krystalového cukru

200 g arašídů

na polevu:

150 g čokolády na vaření

Postup:

Z výše uvedených surovin zpracujte těsto. Máslo nechte změknout a vymíchejte ho s hladkou moukou a cukrem. Těsto rozválejte na plech a pečte zhruba 30 minut při 160 °C. Poté nechte upečený korpus vychladnout. Mezitím si připravte krém. Smíchejte máslo, Salko a krystalový cukr. Tuto směs vařte. Zhruba po 10 minutách začne směs houstnout a karamelizovat. V tuto chvilku přidejte arašídy, které můžete ještě nasucho opéct na pánvi. Směs i s oříšky naneste na korpus a nahoru rozpusťte čokoládu na vaření. Nechte vychladit a můžete podávat.

Který z těchto dezertů vás láká nejvíce? Jaká je vaše oblíbená čokoládová tyčinka?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook