Geloren - kloubní výživa pro psy

Neobvyklé jahodové recepty pro štíhlou linii

30.6.2016
Foto: Jitka Matěchová

Jahodových dezertů a pochoutek není v létě nikdy dost. Ale nezapomeňte si hlídat i svou linii a štíhlou postavu do plavek. Vyzkoušejte neobvyklé, ale zdravé recepty, které vaše hubnutí, krásu i zdraví podpoří. Dopřát si můžete nepečený kešu dort s jahodami, jahodovou bombu nebo jahody v ricottě.

Nepečený kešu dort s jahodami

Potřebujete:

na korpus:

200 g nesolených kešu ořechů

120 g ovesných vloček

10 g tmavého karobu

40 g kokosového oleje

100 g kokosu

35 g kakaového másla

2 lžíce datlového sirupu

na náplň:

2 banány

na krém:

200 g nesolených kešu

30 g kokosového oleje

50 g kakaového másla

200 g jahod

100 g Šmakouna Brusinka & Goji

Postup:

Rozmixujte ovesné vločky a kokos. Poté zvlášť rozmixujte kakaové máslo, přidejte rozmixované kešu (před mixováním by měly být alespoň 8 hodin namočené) Všechny suroviny na korpus smíchejte a rozmixujte na hladký krém. Natlačte do formy a umačkejte na dno. Poté tento nepečený korpus potřete rozmačkanými banány a přidejte krém. Krém si připravíte rozmixováním namočených kešu ořechů, přidáním kokosového oleje, kakaového másla a rozmixovaných jahod a Šmakouna. Krém rozetřete a dozdobit můžete jahodami nebo strouhanou čokoládou. Nechte ztuhnout v lednici.

Zdroj – www.smakoun.eu/Jitka Matěchová

Jahodová bomba

Potřebujete:

na základ těsta:

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

100 g vloček

1 vejce

půl hrnku kokosového mléka

1 lžíci medu

na vršek dezertu:

200 g jahod

3 bílky

100 g Šmakouna Švestka & skořice

Postup:

Smíchejte rozmixované nebo klidně i celé vločky, přidejte vejce a kokosové mléko. Nezapomínejte ani na lžíci medu. Dejte do formy a na 200 °C pečte zhruba 10 minut. Poté z bílků vyšlehejte sníh. Na upečený korpus dejte nastrouhaného Šmakouna, jahody, sníh a dozdobte. Pečte dalších 15 minut a můžete podávat.

Zdroj – www.smakoun.eu/Daniela Hrouzková

Jahody v ricottě

Potřebujete:

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

Šmakouna Brusinka & goji

1 tvaroh ve vaničce

2 ricotty

2 vejce

vanilku z jednoho lusku

200 g jahod

Postup:

Nejdříve nastrouhejte Šmakouna, přidejte k němu tvaroh, sýr ricotta, vanilku a vejce. Vymíchejte do hladkého krému. Na dno malé zapékací misky rozložte jahody, na ně rozetřete krém a 20 minut zapečte v troubě. Podávejte ještě teplé.

Zdroj – www.smakoun.eu

Vyzkoušíte tyto jahodové dezerty bez mouky? Výsledek pak vyfoťte a pochlubte se nám!

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook