Geloren - kloubní výživa pro psy

Nejlepší vánoční cukroví, jak jej neznáte

15.12.2016
Foto: navlnechuti.cz

Rádi byste se do vánočního cukroví tentokrát pustili úplně jinak? Tyto recepty na cukroví jsou mnohem zdravější a chutnější, takže svou rodinu a přátele příjemně překvapíte. Vyzkoušejte kokosové košíčky, raffaelo, plněné kytičky nebo minipusinky.

Kokosové košíčky

Potřebujete:

na světlou část:

60 g kokosového krému Šmakoun

100 g strouhaného kokosu

50 g kokosového oleje

na polevu:

120 g čokolády na vaření

4 lžíce mandlového mléka

celé lískové ořechy dle potřeby

Postup:

Kokosový krém od Šmakouna dejte do mísy, přidejte strouhaný kokos, kokosový olej, důkladně propracujte, naplňte silikonové formičky na muffiny a důkladně upěchujte. Ve vodní lázní rozehřejte čokoládu na vaření a přidejte mandlové mléko. Rozehřátou čokoládou polijte hvězdičky, ozdobte lískovými ořechy nebo posypte kokosem. Formičky dejte do lednice vychladit, nechte ideálně do druhého dne.

Zdroj – www.smakoun.eu/Jitka Matěchová, www.navlnechuti.cz

Raffaelo

Potřebujete:

Foto: smakoun.eu

Foto: navlnechuti.cz

80 g kokosového krému Šmakoun

20 g strouhaného kokosu

30 g mletých mandlí

lžíci raw bio kokosového oleje

strouhaný kokos na obalení

trošku kokosového oleje na namočení

Postup:

Smíchejte kokosový krém od Šmakouna, mleté mandle, rozpuštěný kokosový olej, strouhaný kokos a propracujte. Udělejte kuličky, které lehce namočíte do kokosového oleje a obalíte v kokosu. Dejte na tác s pečicím papírem a vychlaďte v lednici.

Plněné kytičky

Potřebujete:

na těsto:

Foto: Mishka's Diary

Foto: Mishka’s Diary

130 g celozrnné pšeničné mouky

130 g hladké mouky

160 g másla

120 g třtinového cukru moučkového

2 žloutky

1 lžičku vanilkového extraktu

2 lžíce rumu

na náplň:

150 g kakaooříškového krému Šmakoun

50 g mletých lískových ořechů

bílou čokoládu a drcené kakaové boby na ozdobení

Postup:

Ze všech surovin na těsto vypracujte pevnou hmotu, kterou necháte odpočívat minimálně hodinu. Poté vyválejte plát a vykrajujte kolečka. Pečte v troubě při 175 °C dorůžova. Vychladlé kousky spojte smíchaným krémem s oříšky. Máčejte v rozpuštěné čokoládě a posypte boby.

Zdroj – www.smakoun.eu/ Mishka’s Diary

Minipusinky

Potřebujete:

Foto: Mishka's Diary

Foto: Mishka’s Diary

100 g třtinového cukru

100 g vanilkového cukru

4 bílky

150 g Šmakounova kakaooříškového krému

Postup:

Oba cukry rozemelte na moučku a šlehejte s bílky dotuha. Dejte do cukrářského sáčku a nastříkejte na plech s pečicím papírem. Minipusinky pečte na 120 °C, a to zhruba 45 minut. Po vytažení nechte vychladnout. Pomažte krémem a spojte dvě půlky k sobě. Nechte zatuhnout a podávejte.

Zdroj – www.smakoun.eu/ Mishka’s Diary

Zkoušeli jste někdy vánoční cukroví se Šmakounem?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook