Geloren - kloubní výživa pro psy

Nejlepší slané i sladké fitness snídaně

28.4.2016
Foto: Petra Bečáriková

Zajímáte se o zdravou a vyváženou stravu, ale nevíte, co snídat? Podívejte se s námi na ty nejlepší a zároveň nejchutnější slané i sladké fitness snídaně. Vyzkoušet můžete třeba banánové lívance, tvarohový koláček, originální pomazánku z hlívy nebo plněné cibulové soudky.

Lívance plněné pomerančovým krémem

Potřebujete:

na náplň:

1 Šmakoun krém pomerančový

na lívance:

2 vejce

1 dcl mandlového mléka

dva menší banány

lžičku skořice

3 lžíce mandlové mouky

na polevu:

polovinu kvalitní hořké čokolády

lžíci kokosového oleje

Postup

Nejdříve si smíchejte vejce, mandlové mléko, mandlovou mouku, skořici i banány. Poté rozmixujte na hladkou kaši a pečte na rozpálené pánvi. Mezitím si rozlámejte čokoládu a rozpusťte ji s kokosovým olejem. Lívance ozdobte Šmakoun krémem i polevou a podávejte.

Zdroj – www.smakoun.eu/ Petra Bečáriková

Tvarohový koláček s meruňkovou příchutí

Potřebujete (na dva kousky):

na korpus:

Tvarohový koláč

Foto: smakoun.eu

6 lžic ovesných vloček

2 lžíce kokosového oleje

1 lžíci karobu

1 lžíci chia semínek

na náplň:

1 tvaroh ve vaničce

1 kolečko sladkého meruňkového Šmakouna

1 vejce

stévii na oslazení (může být i med nebo agáve sirup)

Postup:

Nejdříve propracujte všechny suroviny na korpus. Smíchejte a vmáčkněte do formiček. Poté nastrouhejte Šmakouna a smíchejte s vejcem a tvarohem ve vaničce. Náplň rozdělte stejnoměrně do formiček a upečte dozlatova.

Pomazánka z hlívy ústřičné

Potřebujete:

Pomazánka z hlívy

Foto: smakoun.eu

100 g Šmakoun hlíva ústřičná

1 plechovku tuňáka ve vlastní šťávě

1 balení cottage

2 lžíce kukuřice

1 cibuli

pár plátků toastového chleba

Postup:

Cibuli nakrájejte a opečte na pánvi společně s tuňákem. Jedno kolečko Šmakouna nastrouhejte nahrubo a druhé nakrájejte na menší kousky. Přidejte na pánev a chvíli restujte. Směs nechte vychladnout, přidejte cottage a kukuřici. Servírujeme na opečených toastech.

Mexické cibulové soudky se Šmakounem

Potřebujete:

Cibulové soudečky

Foto: smakoun.eu

4 střední cibule

200 g Šmakoun Mexico

2 vejce

100 g mražené zeleniny

1 jarní cibulku

50 g strouhaného sýra

mexické koření

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C. Cibuli nakrájejte na kolečka a tyto kroužky si vyskládejte na plech s pečicím papírem. Nakrájejte Šmakouna na malé kousky a přidejte zbytek ingrediencí. Pak lžičkou plňte cibuli a dejte na 20 minut péct. Mezitím si nastrouhejte sýr a na posledních 5 minut pečení jím soudky posypte.

Zdroj – www.smakoun.eu

Která z těchto snídaní vás láká nejvíce?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

3 komentáře

  1. mirka

    22.5.2016 at 10:33

    dobrý den,je možnost recepty zasílat na meil.
    děkuji za info..

    • Markéta Drahorádová

      22.5.2016 at 12:59

      Dobrý den, tuto službu zatím neděláme, posíláme pouze nejčtenější články, ale pokud si vzpomenu, mohu Vám je zaslat. 🙂

  2. výživa kojenců

    25.2.2017 at 21:58

    Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jak, resp. čím melete seminka? Dekuji

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook