Geloren - kloubní výživa pro psy

Nejlepší podzimní recepty, které vás zbaví přebytečných kil

8.9.2016
Foto: Petra Urbánková - www.petraurbankova.cz

Přivítejte podzim s novým a zdravějším jídelníčkem. Připravte si chutné a zdravé pokrmy z podzimních surovin z vlastní zahrádky. Vyzkoušejte dýňové placky, cuketový nákyp nebo roládu s paprikovým přelivem.

Dýňové placky

Potřebujete:

500 g dýně Hokaido

200 g Šmakoun Mexico

3 vejce

2 stroužky česneku

2 lžíce drcených dýňových semínek

sůl a pepř

olivový olej

Postup:

Do mísy nastrouhejte dýni, přidejte nastrouhaného Šmakouna a prolisovaný česnek. Přimíchejte tři celá vejce, drcená dýňová semínka a dobře promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem a potřete jej olejem. Tvořte placičky a pečte zhruba půl hodiny v troubě. Podávejte se zakysanou smetanou nebo zeleninovým salátem.

Zdroj – www.smakoun.eu/Petra Urbánková – www.petraurbankova.cz

Cuketový nákyp

Potřebujete:

Foto: Zdenka Vyoralkova

Foto: Zdenka Vyoralkova

500 g cukety

100 g eidamu

100 g šunky

100 g Šmakoun Mexico

1 červenou cibuli

4 vejce

5 stroužků česneku

70 g jemných ovesných vloček

70 g špaldové mouky

půl prášku do pečiva

půl deci olivového olej

sůl, pepř, kajmanské koření, nasekanou petržel a kurkumu

slunečnicová, sezamová a lněná semínka

Postup:

Nejdříve si očistěte a oloupejte cuketu, poté ji nastrouhejte a smíchejte se strouhaným sýrem a Šmakounem. Přidejte šunku nakrájenou na kostičky, červenou cibuli, vejce, prolisovaný česnek a promíchejte. Do směsi přidejte jemné ovesné vločky, špaldovou mouku, prášek do pečiva a olivový olej. Dochuťte solí, pepřem, kořením dle chuti a přidejte také vámi oblíbená semínka. Řádně promíchanou směs dejte do pekáčku a pečte zhruba 30 minut na 180 °C. Podávejte s čerstvou zeleninou.

Zdroj – www.smakoun.eu/Zdenka Vyoralkova

Roláda s paprikovým přelivem

Potřebujete:

Foto: Eva Dosedělová

Foto: Eva Dosedělová

200 g stehenního kuřecího řízku

100 g Šmakoun přírodní nebo Mexico

100 g eidamu

lžíci olivového oleje a másla

lžičku sladké papriky

200 g vařených brambor

20 g kapie

Postup:

Stehenní řízky rozklepte, osolte, přidejte pepř a červenou papriku. Do středu dejte plátky nízkotučného tvrdého sýra a Šmakouna. Zaviňte do pečicího papíru do rolády a na krajích utáhněte. Pečte v troubě zhruba třicet minut. Roládu mírně podlijte a dopečte dozlatova. Výpek nakonec dochuťte červenou paprikou a přidejte na kousky pokrájenou kapii. Podávejte s vařeným bramborem nebo kaší.

Zdroj – www.smakoun.eu/Eva Dosedělová

Vyzkoušíte některé z těchto lehkých  rychlých jídel?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook