Geloren - kloubní výživa pro psy

Nejlepší jídla světa – ochutnejte Ameriku

27.3.2016
Buffalo

Když se řekne americké jídlo, napadne vás obrovský hamburger a spousta hranolek? I tento pokrm v Americe najdete, ale tentokrát se s námi podívejte na zcela jiné pochoutky. Vyzkoušejte vepřová žebra s domácí barbeque omáčkou, tradiční bufallo křidýlka nebo americkou zelňačku.

Bufallo křidýlka

Potřebujete:

2 kg kuřecích křidýlek

4 lžíce tabasca

4 lžíce másla

1 lžíci bílého vinného octa

sůl a pepř

olej

Postup:

Nejdříve kuřecí křídla opláchněte a nechte okapat. Poté je v kloubu přelomte na dva kusy, opepřete a osolte. Poté orestujte na oleji nebo ve „friťáku“. Máslo rozehřejte v pánvi, přidejte tabasco a vinný ocet. Promíchejte a přidejte osmažená křidélka. Servírujte s pečivem, zeleninou a pikantními omáčkami nebo dipy.

Vepřová žebírka s barbeque

Potřebujete:

Žebírka

Foto: pinterest.com

1 až 2 kg vepřových žeber

bobkový list, nové koření, pepř, jalovec a sůl

na potírání žeber:

1 mističku másla

2 lžičky tabasca

lžíci vinného octa

na barbeque:

100 g slaniny

70 g rajského protlaku

1 menší cibuli

1 chilli papričku

šťávu z pomeranče

třtinový cukr, worchestr a skořici

Postup:

Nejdříve žebra uvařte v osolené vodě s divokým kořením. Vařte do poloměkka a poté nechte okapat. Následně žebra grilujte ze všech stran a během grilování potírejte připravenou omáčkou ze všech výše uvedených surovin. Žebra můžete do této marinády také naložit a poté péct v troubě.

Barbeque omáčku si připravíte tak, že slaninu a cibuli nakrájíte najemno. Opečte v pánvi a přidejte protlak. Poté přidejte cukr, worchester i skořici. Na závěr přidejte chilli papričku a omáčku podávejte k žebrům.

Americká zelňačka

Potřebujete:

Zelňačka

Foto: pinterest.com

400 g bílého zelí

250 g mletého masa

1 litr vývaru

2 lžíce rozinek

lžičku cukru

1 citron

olej

sůl a pepř

Postup:

Mleté maso osmažte na oleji, osolte a opepřete. Poté zalijte vývarem. Čerstvé zelí nakrájejte nadrobno a s rozinkami a cukrem přidejte do polévky. Vše uvařte doměkka a na závěr přidejte šťávu z jednoho citronu. Podávejte s opečenými kousky pečiva.

Kterou z těchto amerických specialit ochutnáte nejdříve?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook