Geloren - kloubní výživa pro psy

Nejchutnější dezerty z borůvek

19.7.2016
Foto: rohlik.cz

Borůvky jsou zázračným všelékem a největší zásobárnou vitamínu C. Posilují imunitní systém, tlumí menstruační problémy, čistí ledviny, jsou vhodné pro diabetiky a prospívají celému našemu organismu. Jsou také chutným ovocem, které povýší obyčejné pečení na luxusní zážitek. Vyzkoušejte nejlepší dezerty z borůvek.

Borůvkový nepečený dort

Potřebujete:

1 hrnek borůvek

1 tvaroh ve vaničce

1 zakysanou smetanu

250 ml smetany ke šlehání

1 balení piškotů

3 lžíce mletého cukru

2 balení vanilkového pudinku

Postup:

Formu si vyložte piškoty. Poté smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu a ušlehanou smetanu ke šlehání (můžete do ní přidat ztužovač šlehačky). Do krémové směsi přidejte mletý a vanilkový cukr. Na piškoty naneste krém, poté borůvky a následně opět piškoty. Opakujte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Pár borůvek si ale nechte na ozdobení dortu. Podávejte vychlazené, ideálně druhý den.

Borůvkové muffiny

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

1 hrnek borůvek

240 g hladké mouky

100 g krystalového cukru

100 g rozpuštěného másla

240 ml mléka

lžíci prášku do pečiva

sůl a vanilkový lusk

Postup:

Troubu předehřejte na 200 °C a formu na muffiny si vyložte muffinovými košíčky. Můžete také použít silikonové formičky, do kterých už košíčky nejsou potřeba. Ve středně velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. V malé míse pomocí šlehací metly ušlehejte mléko, vejce a vanilku. Přidejte rozpuštěné máslo. Tekutou směs pomalu nalijte do suchých surovin a promíchejte. Opatrně přidejte borůvky a pomocí stěrky je lehce vmíchejte do těsta. Těsto nalijte rovnoměrně do papírových košíčků a pečte 10 minut. Poté na sníženou teplotu ještě dalších 15 minut.

https://recepty.rohlik.cz/227-boruvkove-muffiny

Borůvkový tvarožník

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

375 g borůvek

500 g polotučného tvarohu

80 g krupice

3 vejce

máslo na vymazání

Postup:

Troubu předehřejte na 180 ˚C. Menší pekáček vymažte máslem. Ušlehejte sníh z bílků. Změklé máslo promíchejte s cukrem a spolu se žloutky našlehejte do pěny. Přimíchejte krupici a borůvky. Zlehka přimíchejte sníh. Těsto nalijte do vymazané formy a pečte zhruba 45 minut. Vychladlé posypte moučkovým cukrem.

https://recepty.rohlik.cz/523-boruvkovy-tvaroznik

Máte rádi borůvky? Co z nich připravujete vy?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook