Geloren - kloubní výživa pro psy

Nechte mlsnou, ať vás dožene. S těmito dezerty vám přebytečná kila nehrozí

9.6.2016
Foto: smakoun.eu

Chcete si dopřát sladký dezert a nepřibrat ani kilogram? Inspirujte se recepty na zdravé, ale opravdu chutné dezerty, které vám dnes představíme. Vyzkoušejte bezlepkový a vegetariánský koláč s kokosovou smetanou a quinoou, pochutnejte si na čokoládových lanýžích nebo si smlsněte na ovocné bublanině s goji.

Quinoa koláč s kokosovou smetanou

Potřebujete:

na korpus:

2 lžíce bio Ghí

200 g vařené quinoy

60 g jablečného pyré

2 malé banány

1 vejce

1 vanilkový lusk

160 g rýžové polohrubé mouky

2 lžičky bio kypřicího prášku

na náplň:

300 ml kokosové smetany

100 g přírodního Šmakouna

borůvky a jahody

Postup:

Uvařenou quinou rozmixujte společně s banánem a jablečným pyré. Přidejte vejce, Ghí, vanilku a těsto vyšlehejte. Nakonec metlou ručně vmíchejte rýžovou mouku a kypřicí prášek. Připravené těsto vložte do formy a těsto do ní rovnoměrně rozetřete. Připravte si náplň na koláč. Rozmixujte Šmakouna společně s kokosovou smetanou a vzniklý krém rozetřete na korpus. Na povrch dortu rozložte ovoce a připravený koláč vložte do rozehřáté trouby. Pečte na 200 °C necelých 30 minut.

Čokoládoví lanýži

Potřebujete:

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

1 balení Šmakoun přírodní

půl balení Šmakoun kakaooříškový krém

80 ml mléka

3 lžíce holandského kakaa

20 g nasekaných vlašských ořechů

2 lžičky medu

špetku skořice

Postup:

Šmakouna rozmačkejte a přidejte všechny zbylé ingredience. Musí vzniknout poddajné těsto, ze kterého vytvoříte kuličky, které následně obalíte v holandském kakau. Vytvořené kuličky dejte na hodinu až dvě do mrazáku a můžete podávat.

Ovocná bublanina s goji

Potřebujete:

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

5 vajec

400 g jogurtu řeckého typu

200 g Šmakoun švestka se skořicí

60 g cukru

250 g polohrubé mouky

1 bio kypřicí prášek

chia semínka a skořici

Postup:

Nejdříve vyšlehejte celá vejce s cukrem do pěny. Poté přimíchejte jogurt a nastrouhaný Šmakoun. Nakonec přidejte prosátou mouku s bio kypřicím práškem. Do těsta přidejte i sušené goji. Pečte na 170 °C, stačí zhruba 15 minut.

Zdroj – www.smakoun.eu

Který z těchto dietních dezertů podle vás stojí za „hřích“?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook