Geloren - kloubní výživa pro psy

Moučníky pro hříšné duše

20.11.2016
Foto: pinterest.com

Za okny samá plískanice… Právě v tomto čase je naprosto nezbytné dopřát si tu pravou pohodičku u kávy. Ale jak už to tak bývá, při vysedávání u dobré kávy nás začíná honit mlsná. V kavárnách byste takhle proseděly majlant, naučte se tedy kouzlit i doma s našimi recepty na čokoládové potěšení.

Čokoládové brownies

Budeme potřebovat:

  • 3 vajíčka
  • 150 g cukru
  • 200 g másla
  • 200 g dobré hořké čokolády
  • 110 g hladké mouky
  • dvě hrsti (asi 50 g) kešu nebo jiných ořechů

A jak na to:

Máslo i čokoládu nakrájíme na menší kousky. Ve vodní lázni (nebo jen tak na plotýnce) rozpustíme máslo a do teplého nalámeme všechnu čokoládu. Promícháme tak, aby vznikl hladký krém. Vajíčka vyšleháme s cukrem za pomoci elektrického šlehače do světlé husté pěny. Potom pozvolna za stálého míchání přiléváme rozpuštěnou čokoládu. Nakonec na toto těsto prosejeme polovinu mouky, zapracujeme metličkou a totéž provedeme i se zbývající moukou a ořechy. Nalijeme do malého pekáčku (25 x 30 cm) vyloženého pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C nejdéle 20-25 minut.

Po upečení brownies i s pekáčkem necháme 5 minut chladnout na mřížce, potom zvedneme za přečnívající papír a odložíme k dalšímu chladnutí, tentokrát už bez pekáčku. Asi po 4 hodinách, kdy bude vše dobře zpevněné a zchladlé, můžeme servírovat.

Pečená čokoláda

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Co si připravit:

  • 500 g 50-55% čokolády
  • 250 g másla
  • zhruba 50 g mletých mandlí
  • 5 vajec
  • 5 žloutků
  • 200 g hnědého cukru (krupice)
  • 200 g likéru Bailey´s
  • ovoce na ozdobení

Pustíme se do toho:

Větší lžíci másla rozpustíme a vymažeme jí jednoporcové zapékací misky (klidně můžete použít i silnostěnné hrnečky na kávu nebo misky, které chvíli zvládnou pobyt v troubě). Po vymazání necháme misky zatuhnout v lednici, pak celou akci znovu zopakujeme a nakonec je vysypeme mletými mandlemi.

Ve vodní lázni zvolna rozpustíme zbylé máslo s čokoládou. Mezitím vyšleháme vajíčka, žloutky a cukr do husté pěny. Jakmile se čokoláda s máslem rozpustí, promícháme, až se spojí dohromady, a pak ještě vmícháme likér. Poté přidáme našlehanou vaječnou směs a vydržíme šlehání nad parou asi minutu, až se vše společně zahřeje – nesmíme to však přehnat a nechat směs srazit.

Čokoládovou hmotu rozdělíme do formiček a hned vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečeme pouze 8-10 minut, čokoláda musí uprostřed zůstat sice horká, avšak tekutá. Podáváme posypané práškovým cukrem a doplněné čerstvým ovocem.

Zdroj – www.kucharkaprodceru.cz

Tak co? Necháte se svést?

Ella K.

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook