Geloren - kloubní výživa pro psy

Krémové polévky vás postaví na nohy

8.11.2017
Foto: rohlik.cz

Chladné zimní počasí není nic příjemného. Na scénu opět přichází nachlazení, rýma a celkové oslabení organismu. Pokud chcete posílit svůj imunitní systém a účinně se bránit nemocem, zařaďte do svého jídelníčku zeleninové krémové polévky, které vás zahřejí a postaví na nohy.

Mrkvovo-fenyklová polévka

Potřebujete:

2 bulvy fenyklu

4 větší mrkve

cibuli a 4 stroužky česneku

400 ml kokosového mléka

olivový nebo kokosový olej

špetku soli a pepře

Postup:

Oškrábejte mrkev, oloupejte cibuli a česnek, fenykl zbavte vrchních listů. Veškerou zeleninu nakrájejte na menší kousky a dejte péct na zhruba 30 minut. Upečenou zeleninu zalijte půl litrem vody, osolte, opepřete a vařte 15 minut, dokud úplně nezměkne. Na závěr přidejte kokosové mléko, rozmixujte ponorným mixérem dohladka a podle potřeby krém nařeďte troškou vody, dosolte či opepřete a chvíli nechte prohřát.

https://recepty.rohlik.cz/565-mrkvovo-fenyklova-polevka

Chřestový krém

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

400 g zeleného chřestu

1 šalotku

1 l zeleninového vývaru

200 ml smetany

2 žloutky

lžíci másla

muškátový oříšek

špetku soli a bílého pepře

Postup:

Chřest omyjte, odkrojte dřevnaté konce a nakrájejte na kousky. V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm nakrájenou šalotku. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte chřest a vařte pět minut. Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Žloutky a smetanu prošlehejte metličkou a pomalu vlijte do hrnce. Nechte přejít varem, osolte a opepřete podle chuti, přidejte špetku muškátového oříšku a nakonec vložte uvařené kousky chřestu.

https://recepty.rohlik.cz/169-chrestovy-krem

Svěží hráškový krém

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

500 g hrášku

1 pórek

1 l zeleninového vývaru

rostlinnou smetanu

krutony a bylinky na ozdobu

Postup:

Nadrobno nakrájenou cibuli a pórek osmahněte na lžičce tuku a po chvilce přidejte hrášek. Promíchejte a zalijte domácím vývarem. Jakmile se polévka začne vařit, stáhněte plamen a nechte 30 minut jemně probublávat. Polévku dochuťte solí, pepřem a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Krém můžete zjemnit rostlinnou smetanou a posypat bylinkami nebo krutonky.

https://recepty.rohlik.cz/1591-svezi-hraskovy-krem

Kterou krémovou polévku máte nejraději vy?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook