Geloren - kloubní výživa pro psy

Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou francouzskou bagetou

21.5.2015
Foto: nataliri.cz

Lehké středomořské jídlo, po kterém se budete cítit jako na pláži v Sardinii. Česneková bageta jde krásně k mořským plodům, stejně jako na víně dušená kořenová zelenina. Pokud vám nějaké bílé víno po vaření zbyde, neváhejte jej ke kalamárům upíjet.

Obtížnost: stupeň č. 3

Doba přípravy 30 min.

 

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Kalamáry mražené 0,5 kg

Bílé víno 1 dcl

Celer 50 g

Česnek 4 stroužky

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Máslo 60g

Šalotka 30 g

Petržel 20 g

Tymián 5 g

Rajčatové pyré 100 g

Mrkev 50 g

Francouzská bageta syrová 1ks

Olivový olej extra virgin, sůl, mletý pepř

Kastrol s pokličkou, prkénko

 

 1. Připravíme si suroviny

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Kalamáry opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na 1 cm veliké kostičky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti špendlíkové hlavičky. Bagetu rozpůlíme a obě půlky ještě podélně rozkrojíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na 2 mm tenké plátky. Z petržele si utrhneme pár lístků na ozdobu a zbytek petržele a tymiánu nasekáme na kousky cca 2 mm velké. Předehřejeme si troubu na 180 °C, ve které později upečeme bagetu.

2. Začneme s přípravou kořenové zeleniny

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Vezmeme si kastrol a přidáme do něj 2 polévkové lžíce olivového oleje extra virgine. Na vysokém plameni necháme olej rozpálit. Když je olej dostatečně rozpálený, stáhneme na střední plamen, přidáme mrkev, šalotku, celer, tymián a polovinu z celkového množství česneku. Zeleninu krátce opečeme cca 3 minuty.

3. Připravíme si kalamáry

Do opečené zeleniny přidáme kalamáry, bílé víno, rajčatový protlak a dochutíme solí a pepřem dle chuti. Kastrol přikryjeme pokličkou a kalamáry dusíme cca 5 minut.

4. Mezitím si připravíme bagety

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Bagety potřeme máslem a posypeme nasekaným česnekem. Potom je dáme péct přímo na mřížku trouby. Pečeme v předem vyhřáté troubě (program vrchní i spodní pečení) na 180 °C po dobu 7 minut.

5. Můžeme servírovat

Kalamáry vložíme do misky nebo hlubokého talíře, ozdobíme lístky petržele a servírujeme s opečenou česnekovou bagetou.

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“

Přejeme vám dobrou chuť!

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook