Geloren - kloubní výživa pro psy

Kachna na pomerančích a šalotce s batátovým pyré

8.1.2016
Kachna na pomerančích

Kachna často bývá typickým nedělním pokrmem. Pojďte si ale neděli trošku ozvláštnit a připravte kachnu na pomerančích s šalotkami. A pokud očekáváte, že bude podávána s knedlíkem a zelím, máme pro vás malé překvapení. Dnes budeme kachnu servírovat spolu s kaší ze sladkých brambor.

Potřeby na vaření:
Pekáč, hrnec, prkénko, nůž, mixér

Ingredience:

Kachna - ingredience

Foto: nataliri.cz

1 100 g;Kachna
200 g;Pomeranč
150 g;Šalotka
200 g;Batáty
50 ml;Smetana
0,5 g;Kmín
280 g;Máslo

Sůl, pepř, voda

Krok 1:
Předehřejte troubu na 180 °C. Z kachny vyřízněte biskupa a celou ji nasolte, posypejte kmínem a opepřete. Pomeranče nakrájejte na čtvrtiny a oloupejte šalotky.

Kachna

Foto: nataliri.cz

Krok 2:
Vložte kachnu do pekáče spolu s pomeranči a s celými šalotkami. Podlijte vodou, přidejte 100 g másla a pečte nejprve 30 min. přiklopené a poté 60 min. bez pokličky.

Krok 3:
Oloupejte brambory, nakrájejte a uvařte je v osolené vodě (asi 15 min). Poté je sceďte a rozmixujte se smetanou a zbylým máslem.
Kachnu podávejte s bramborovým pyré.

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.

Dobrou chuť!

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook