Geloren - kloubní výživa pro psy

Jarní závitky se zázvorovou omáčkou

24.5.2015
Foto: nataliri.cz

Vietnamská kuchyně je výjimečná pro jednoduchost, s níž nechává vyznít báječné suroviny, i pro fantazii, s jakou je používá. Přes početnou vietnamskou komunitu u nás o ní víme málo. Cestu za poznáním můžete začít u nejrozšířenějšího a zároveň nejoblíbenějšího předkrmu, kterým jsou jarní závitky. Ty lze připravit na mnoho způsobů a využít v podstatě jakékoliv ingredience. Podlehněte s námi chuti jarních závitků se zázvorovou omáčkou.

Obtížnost stupeň č. 4

Doba přípravy 35 min.

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Rýžový papír 8 ks

Cibule 60 g

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Bílé zelí 60 g

Mrkev 60 g

Cuketa 60g

Zázvor 40 g

Med 3 lžíce

Česnek 3 stroužky

Sójová omáčka 50 ml

Koriandr 10 g

Chilli paprička 1 ks

Slunečnicový olej, sůl, mletý pepř

Lis na česnek, pánem s vyšším okrajem, miska, 2x kastrůlek, struhadlo, plátěná utěrka, prkénko

1. Připravíme si suroviny

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Cibuli oloupeme a nakrájíme na cca 3 mm velké kousky, stejně tak zázvor. Bílé zelí nakrájíme na 3 mm tenké proužky. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubé straně struhadla. Cuketu opláchneme a nakrájíme na 3 mm tenké proužky. Česnek oloupeme a prolisujeme lisem na česnek. Koriandr opláchneme a nakrájíme na cca 0,5 cm velké kousky. Chilli papričku očistíme a nakrájíme na cca 2 mm široká kolečka.

2. Nejdříve si opečeme zeleninu

Vezmeme si pánev s vyšším okrajem, přidáme 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje/2 porce, který necháme na vysokém plameni rozpálit.Následně plamen stáhneme na střední a cibuli krátce opečeme, cca 1 minutu. Přidáme nastrouhanou mrkev, cuketu, bílé zelí. Směs podle chuti osolíme a opepříme, přidáme polovinu z celkového množství chilli papričky (množství volte dle chuti) a nechte mírně zchladnout.

3. Namočíme si rýžový papír

Rýžový papír namočíme do misky s teplou vodou a necháme jej změknout, obvykle to trvá 2 minuty. Pak papír přeneseme na plátěnou utěrku, na každé kolo dáme část směsi.

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

4. Dokončíme závitky

Každý papír se směsí stočíme do závitku a konce promáčkněte směrem dovnitř, tím závitek uzavřeme a zabráníme jeho rozbalení. Do kastrůlku nalijeme cca 0,5 litru slunečnicového oleje, který rozpálíme na nejvyšším plameni. Na nejvyšším plameni smažíme závitky cca 2 minuty z každé strany.

5. Uvaříme si omáčku

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Vezmeme si kastrůlek, přidáme 1 polévkovou lžíci slunečnicového oleje/ 2 porce, který rozpálíme na vysokém plameni. Následně plamen stáhneme na střední a lehce opečeme česnek se zbytkem chilli papričky a zázvorem po dobu cca 1 minuty. Následně přidáme med, koriandr, limetkovou šťávu a sójovou omáčku. Omáčku vaříme 10 minut, aby se nám uvolnily všechny chutě.

6. Můžeme servírovat

Závitky vyskládáme do misky či na talíř a podáváme se zázvorovou omáčkou.

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“

Přejeme vám dobrou chuť!

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook