Geloren - kloubní výživa pro psy

Jak vykouzlit nejlepší drobenkové dezerty

21.3.2017
Foto: pinterest.cz

Drobenka je jednou z nejlepších součástí mnohých koláčů. Podívejte se s námi na recepty, které jsme milovali už jako malí. Některé z nich zůstávají těmi nejlepšími dodnes, jiné je pak načase vyzkoušet. Ochutnejte koláč s ovocem, kakaovou drobenku nebo opojení jablky a skořicí.

Dezert s kakaovou drobenkou

Potřebujete:

na těsto:

250 g hladké mouky

150 g Hery nebo másla

130 g moučkového cukru

1 vejce

20 g kakaa

lžičku kypřicího prášku

špetku soli

na náplň:

500 g tvarohu z vaničky

80 g cukru

3 vejce

2 sáčky vanilkového cukru

na drobenku:

150 g hladké mouky

100 g Hery nebo másla

100 g cukru

2 lžičky kakaa

Postup:

Nejdříve si mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přidejte také kakao a cukr. Přidejte rozpuštěnou Heru nebo máslo, poté vejce a špetku soli. Vypracujte hladké těsto a dejte na chvíli ztuhnout do ledničky. Poté rozválejte plát a na něj rozetřete tvaroh rozmíchaný s vejci a cukry do hladkého krému. Posypte kakaovou drobenkou a pečte 40 minut na 190 °C.

Drobenkový koláč s ovocem

Potřebujete:

na drobenku:

Foto: pinterest.cz

Foto: pinterest.cz

1 hrnek cukru

130 g másla

2 hrnky polohrubé mouky

na koláč:

500 g ovoce (meruňky, broskve, rybíz)

na těsto:

hrnek mléka

2 vejce

kypřicí prášek

1 vanilkový cukr

Postup:

Nejdříve si z polohrubé mouky, cukru a másla smíchejte drobenku. Poté z ní odeberte jeden hrnek na posypání. Do zbylé drobenky přimíchejte dvě vejce, mléko, vanilkový cukr i prášek do pečiva. Vymíchejte hladké těsto a vlijte na vymazaný plech. Na těsto dejte libovolné ovoce, nejlepší je ale nějaké mírně kyselé. Posypte drobenkou a pečte 20 minut na 180 °C.

Jablečný koláč se skořicí

Potřebujete:

Foto: pinterest.cz

Foto: pinterest.cz

400 g polohrubé mouky

200 g moučkového cukru

1 vejce

200 g másla

2 lžičky skořice

600 g jablek

2 lžíce vanilkového pudinku

Postup

Nejdříve si smíchejte mouku, cukr a máslo na drobenku. Poté opět odložte asi hrnek stranou. Do zbytku drobenky nasypte skořici, vanilkový pudink a přidejte i vejce. Vytvořte hladké těsto, ze kterého vyválíte plát. Ten pokryjte strouhanými jablky, můžete ještě posypat skořicí a následně drobenkou. Pečte zhruba hodinu na 180 °C.

Máte rádi dezerty s drobenkou? Podělíte se o svůj oblíbený recept?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook