Geloren - kloubní výživa pro psy

Inspirujte se indickou kuchyní

22.2.2017
Foto: pinterest.com

O indických jídlech panuje množství mýtů. Někteří tvrdí, že jsou vždy pálivá, často můžete slyšet, že jsou převážně vegetariánská. Indická kuchyně je však originální, zajímavá, plná chutí, vůní, koření a mnohdy pro nás neobvyklých kombinací. Neváhejte a vyzkoušejte ty nejlepší recepty.

Kuřecí maso s kokosem

Potřebujete:

400 g kuřecího masa

2 cibule

2 stroužky česneku

kousek zázvoru

150 g bílého jogurtu

polovinu citronu

koření garam masala a koriandr

Postup:

Kuřecí maso naložte do prolisovaného česneku a nastrouhaného zázvoru. Nechte uležet přes noc. Druhý den přidejte bílý jogurt, koření a nechte ještě hodinu v lednici naležet. Ke směsi přidejte kokos, osolte a nalijte šťávu z půlky citronu. Poté už jen opečte maso na pánvi a podávejte s rýží.

Kořeněná cizrna

Potřebujete:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

200 g cizrny

2 cibule

2 rajčata

čerstvý koriandr

kari, římský kmín a kurkumu

chilli a zázvor

Postup:

Cizrnu namočte přes noc nebo použijte konzervovanou. Na pánvi osmažte cibulku nakrájenou na kostky, přidejte pokrájená rajčata a nakonec přimíchejte koření. Osmahněte a po chvilce přidejte cizrnu. Nechte povařit a podávejte s indickými plackami, rýží nebo uvařenými nudlemi.

Pikantní kuřecí směs

Potřebujete:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

400 g kuřecího masa

2 cibule

česnek a zázvor

plechovku krájených rajčat

kelímek zakysané smetany

koření garam masala, koriandr, skořici a chilli

Postup:

Kuřecí maso opět naložte přes noc do česneku a zázvoru. Druhý den opečte na pánvi cibuli, přidejte koření a nakonec plechovku krájených rajčat. Chvíli povařte a nakonec přidejte kuřecí maso. Na závěr přilijte zakysanou smetanu a prohřejte společně s masem. Podávejte opět s plackami nebo s rýží.

Máte rádi indickou kuchyni?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook