Geloren - kloubní výživa pro psy

Hřešte zdravě – upečte si ovocné koláče s chutí podzimu

17.11.2017
www.smakoun.eu/Petra Urbánková

Máte chuť na sladké a chcete si dopřát kvalitní suroviny a zdravý dezert? Vyzkoušejte rychlé a jednoduché koláče, které zvládne i začátečník. Nechte svým domovem zavonět podzimní ovoce a připravte si jablečný nebo brusinkový koláč, který zmizí dřív, než stačí vychladnout.

Jablečný koláč

Potřebujete:

na těsto:

2 vajíčka

60 ml oleje

80 g třtinového cukru

200 ml vody

100 g rozemletých ovesných vloček

80 g celozrnné mouky

půl sáčku kypřicího prášku do pečiva

70 g proteinového prášku

200 g meruňkového Šmakouna

na náplň:

200 ml bílého jogurtu

250 g odtučněného tvarohu

3 jablka

skořici

Postup:

Jablka oloupejte, nakrájejte a dejte do hrnce. Přidejte 30 g cukru, trochu vody a povařte. Poté tvaroh promíchejte s 20 g cukru. V míse ušlehejte olej, vejce a zbytek cukru. Přidejte najemno nastrouhaného Šmakouna, mouku s kypřicím práškem, vodu a také skořici. Těsto dejte do formy a přidejte tvaroh a jablka. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba hodinu a půl.

www.smakoun.eu/Petra Urbánková

Brusinkový koláč

Potřebujete:

www.smakoun.eu/Petra Urbánková

www.smakoun.eu/Petra Urbánková

250 g ovesných vloček

30 g kakaa

3 lžíce medu

půl hrnku vody

400 g Šmakouna s brusinkami

300 g bílého jogurtu

2 vejce

50 g proteinového prášku

5 hrušek

badyán, skořici

na ozdobu:

ořechy, brusinky, tvaroh na strouhání

Postup:

Rozmixujte ovesné vločky, přidejte kakao a polévkovou lžíci medu. Přidejte vodu a směs vtlačte do kulaté formy. Hrušky pokrájejte a povařte s trochou vody, lžící medu, badyánem a celou skořicí. Brusinkového Šmakouna nastrouhejte, smíchejte s vejci, jogurtem, další lžící medu a proteinem. Rozmixujte a směs nalijte na vločky, přidejte hrušky a nahoru dejte ořechy, sušené brusinky a zastrouhejte tvarohem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba půl hodiny.

www.smakoun.eu/Petra Urbánková

Který z těchto podzimních koláčů vyzkoušíte vy?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook