Geloren - kloubní výživa pro psy

Hrášková polévka s creme fresh

19.8.2015
Foto: nataliri.cz

Klasiku našich babiček, hráškovou polévku, v tomto receptu ozvláštníme specialitou francouzských kuchařů, delikátním creme fraiche. V tomto receptu je jednodušší použít mražený hrášek, pokud se ale příště budete chtít loupat s čerstvým, směle do toho.

Ingredience:

300 g hrášek

100 ml smetana

200 ml mléko plnotučné

50 g máslo

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

60 g cibule

3 stroužky česnek

60 g Creme fresh

Sůl, mletý pepř

Krok 1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti špendlíkové hlavičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na 2 mm tenké plátky.

Krok 2

Do hrnce dáme máslo, které na středním plameni rozpustíme. Jakmile je máslo rozpuštěné, přidáme česnek s cibulí a opečeme na středním plameni dozlatova po dobu cca 2 minuty.

Krok 3

Následně přidáme hrášek, který také lehce opečeme na středním plameni po dobu 1-2 minuty. Poté zalijeme smetanou a mlékem.

Polévku vaříme po dobu 5 minut na středním plameni. Stačí, aby se prohřála: kdybychom polévku vařili dlouho, tak hrášek ztratí krásně zelenou barvu.

Krok 4

Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně. Důkladně ji rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby byla krásně hladká.

Krok 5

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Doprostřed každého talíře dáme polévkou lžíci creme fresh a následně zalijeme hráškovou polévkou.

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“

Přejeme vám dobrou chuť!

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook