Geloren - kloubní výživa pro psy

Griluje chytře a nepřiberete ani kilogram

11.8.2016
Foto: Petra Urbánková

Grilování k létu patří stejně tak jako slunce, voda a pohoda s přáteli. Nebraňte se grilování ani z důvodu, že držíte dietu a chcete zhubnout. Stačí vhodně zvolit suroviny a i vy si můžete užít výborné grilované pokrmy.

Klobáska na kari

Potřebujete

2 Šmakoun klobásy

1 mrkev, papriku a avokádo

1 pokrájenou cibuli

lžíci avokádového oleje

100 ml kokosového mléka

kari, sůl, bylinky

1 lžíce avokádového oleje

Postup

Zeleninu nakrájejte na nudličky, klobásky na kolečka a cibuli na drobné kostičky. Na lžíci avokádového oleje orestujte cibuli, mrkev, papriku a klobásky. Přidejte kari a zalijte kokosovým mlékem. Přidejte nakrájené avokádo a dosolte. Dochuťte čerstvou petrželkou a společně prohřejte. Klobásky si můžete opéct i na grilu a podávat k zeleninovému kari.

Zdroj – http://www.petraurbankova.cz/recepty/klobaska-na-kari-36

Pikantní Šmakoun na grilu

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

Potřebujete

Šmakoun přírodní aroma

lžíci olivového oleje

lžičku sojové omáčky

grilovací koření na sýr

rajčata, papriky, cukety, lilek

Postup

Nakrájejte si na stejně velké kostky Šmakouna, omytou zeleninu a přidejte lžíci olivového oleje a lžičku sojové omáčky. Přidejte grilovací koření na sýr a můžete ochutit špetkou chilli. Promíchejte a dejte odležet alespoň na dvě hodiny do ledničky. Opečte na grilu a jako přílohu volte pečené brambory nebo čerstvé pečivo.

Zdroj – www.smakoun.eu

Grilovaný šmakoun a zelenina

Potřebujete

Foto: Milča Jandusová

Foto: Milča Jandusová

Šmakoun s příchutí Mexiko

1 cibuli, cuketu a červenou papriku

pár kousků růžičkové kapusty

bylinkovou sůl

na přílohu

150 g uvařené červené čočky

kousek másla

2 dcl sojového mléka

Postup

Všechnu zeleninu omyjte a společně se Šmakounem nakrájejte na kousky. Ochuťte bylinkovou solí a orestujte na olivovém oleji. Opékejte zeleninu jen chvilku, zhruba 10 minut, aby zůstala křupavá. Výbornou přílohou je červená čočka. Uvařenou čočku opečte na kousku másla, přidejte 2 dcl sojového mléka a podávejte společně.

Zdroj – www.smakoun.eu/Milča Jandusová

Zkoušeli jste někdy grilovat Šmakouna? Máte další tip na zdravé a chutné recepty?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook