Geloren - kloubní výživa pro psy

Grilování pro masožravce

15.8.2015
Foto: 123rf.com

Letní sezóna je v plném proudu. Kdo negriluje, jako by nebyl! Není nad to, dát si občas pořádný kus masa. A své drahé polovičky tím jistě také potěšíte. Inspirujte se recepty, kde hraje hlavní roli maso!

Domácí hamburgery

Foto: Michaela Michalíková

Foto: Michaela Michalíková

Potřebujete:

500 g mletého hovězího masa

10 g zeleného pepře

10 g čerstvého tymiánu

5 ml worchester. omáčky

10 g dijónské hořčice

sůl a pepř

(housky, zeleninu na oblohu, plátkový sýr)

Postup:

V míse smíchejte hovězí maso s kořením, omáčkou i hořčicí. Vytvořte zhruba 5 bochánků a uložte je do lednice. Za 15 minut vytáhněte a grilujte z každé strany 4-6 minut. Na gril položte také housky, stačí minuta až dvě. Poté na housku položte například salát, rajče, okurku, cibuli a na to vše dejte maso. Můžete přidat plátkový sýr a omáčku nebo dip dle vlastní chuti. Přiklopíte druhým kouskem housky – a úžasný domácí burger je na světě!

Grilovaná kuřecí křídla

Potřebujete:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

2 lžíce oleje

2 lžičky grilovacího koření

2 lžičky mleté papriky

2 lžičky černého pepře

6 lžic sójové omáčky

2 lžičky mletého zázvoru

5 lžic medu

5 stroužků česneku

1-2 balení kuřecích křídel

Postup:

Med, sójovou omáčku, olej, papriku, grilovací koření a pepř smícháme. Přidáme prolisovaný česnek a také mletý zázvor. Vymícháme v marinádu. Do medové marinády pak kuřecí křidla naložíme a necháme uležet. Je možné naložit i půl dne předem. Při grilování křidla potíráme zbylou směsí.

Kukuřice se slaninou

Potřebujete:

6 klasů sladké kukuřice

200 g anglické slaniny na plátky

3 lžíce tymiánu

olivový olej

pepř

sůl

Postup:

Kukuřici uvaříme ve vroucí vodě doměkka. Vaříme zhruba 15 minut, vodu nesolíme. Poté uvařenou kukuřici vytáhneme z vody a necháme okapat. Klasy zabalíme do slaniny, můžeme zajistit párátky a potřeme olejem s bylinkami nebo máslem s tymiánem. Necháme odležet v lednici. Kukuřici grilujeme na středně rozpáleném grilu zhruba 8 minut ze všech stran. Podávat můžeme s omáčkou ze zakysané smetany (smetanu smícháme s libovolným kořením, česnekem a lžičkou hořčice).

Šťavnaté bylinkové steaky

Potřebujete:

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

kuřecí nebo vepřové maso

olivový olej

čerstvý rozmarýn

čerstvý tymián

lžičku sušeného oregána

sůl a pepř

Postup:

Čerstvé bylinky nasekáme najemno, poté smícháme se solí, pepřem a oreganem. V misce zalijeme olejem a do této marinády ponoříme steaky. Maso naložené v bylinkové marinádě přikryjeme a necháme 3 hodiny v lednici. Poté grilujeme na rozpáleném grilu zhruba 7 minut z obou stran. Výbornou přílohou je zeleninový salát nebo pečené brambory.

Jakou specialitu grilujete vy? Co máte na grilu nejraději?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook