Geloren - kloubní výživa pro psy

Fitness dorty, kterými očarujete své blízké

6.6.2017
Foto: pinterest.com

Nejlepším osvěžením jsou svěží a nadýchané dorty, po kterých nepřiberete. Vyzkoušejte jahodový dort s tvarohem, dort s hořkou čokoládou nebo jablečný dort, který je krásně vláčný. Tyto dobroty zmizí ze stolu velmi rychle a uvidíte, že je brzy budete péci znovu.

Jablečný jednoduchý dort

Potřebujete :

200 g odtučněného tvarohu

1 vejce

2 jablka

lžíci medu

Postup:

Jablko rozmixujte na dřeň, přidejte vejce, med, tvaroh a vše důkladně promíchejte. Připravte si kulatou formu, do které navrstvíte připravenou hmotu. Pečte zhruba 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C.

Jahodový fit dort s tvarohem

Potřebujete:

na těsto:

Foto: M. Michalíková

Foto: M. Michalíková

4 vejce

120 g hladké mouky

60 g třtinového cukru

1 lžíci jedlé sody

30 g holandského kakaa

4 lžíce vody

4 lžíce oleje

panák rumu

na náplň:

500 g tvarohu

1 smetanu ke šlehání

400 g jahod

med, sladidlo nebo cukr dle chuti

želatinu

Postup:

Nejdříve oddělte bílky od žloutků a zvlášť vyšlehejte. Přidejte ostatní suroviny a vymíchejte mixérem hladkou směs, vlijte do vymazané formy a pečte 30 minut na 180 °C. Poté si smíchejte vše na náplň a naneste na mírně vychladlý upečený korpus. Přidejte jahody a zalijte želatinou. Dort dejte do ledničky. Místo cukru přidejte agáve, také se dá použít sladidlo Flavdrops nebo stévie

Tvarohovo-kakaový dort

Potřebujete:

Foto: M. Michalíková

Foto: M. Michalíková

na korpus:

300 g ovesných vloček

4 bílky

300 ml mléka

lžíci jedlé sody

20 ml olivového oleje

2 lžíce holandského kakaa

na náplň:

600 g tvarohu

50 g kokosu

2 lžíce medu nebo stévii dle chuti

Postup:

Korpus si připravte rozemletím ovesných vloček. Jakmile z nich bude jemná moučka, přidejte kakao a jedlou sodu. Přimíchejte olivový olej a mléko. Mezitím si ušlehejte bílky do tuhého sněhu a vmíchejte do těsta. Těsto dejte do formy a pečte na 200 °C zhruba 40 minut. Náplň dortu je jednoduchá: smíchejte všechny ingredience s tvarohem, naneste na upečený a vychladlý korpus. A pak už můžete jen dozdobit hořkou čokoládou.

Zkoušeli jste někdy podobné recepty? Jak vám chutnalo?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook