Geloren - kloubní výživa pro psy

Dva neodolatelné dezerty, které vás osvěží

15.6.2017
Foto: Alchymie vaření - Alchemy of cooking

Pokud máte chuť na pravé letní osvěžení a zmrzliny už jste přejedení, vyzkoušejte domácí Kinder řezy nebo Bebe roládu. Tyto dezerty jsou snadné na přípravu a ohromí nejen vás samotné, ale i každou vaši návštěvu.

Kinder řezy

Potřebujete

5 bílků
2 žloutky
1 odměrku čokoládového proteinu
2 lžíce kakaa
1 lžíci medu
1 lžičku kypřicího prášku
na krém
250 g nízkotučného tvarohu
100 g Šmakoun švestka, brusinka a goji nebo meruňka
3 lžíce mléka

Postup
Žloutky vyšlehejte s medem do pěny a přidejte kakao a čokoprotein. Z bílků vyšlehejte sníh a vmíchejte do směsi. Rozetřete rovnoměrně na plech a pečte 8 minut na 180 stupňů. Krém vytvoříte tak, že všechny ingredience společně rozmixujete a dáte vychladit. Pak už jen hotový upečený plát rozpůlíte a spodní strany spojíte krémem a dáte vychladit. A máte osvěžující dezert s minimem tuků a cukrů! Pokud byste chtěli cukr úplně nahradit, místo medu můžete použít například stévii.

Alchymie vaření – Alchemy of cooking

Nepečená bebe roládka

Potřebujete

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

4 balíčky bebe sušenek (2 tmavé a 2 světlé)

800 ml mléka

2x vanilkový puding

půlku změklé kostky másla

půl sáčku vanilkového cukru

2 – 3 lžíce moučkového cukru

3 lžíce kakaa

kapku rumu

Postup

Nejdříve si dle návodu uvaříte puding. Do 800 ml mléka přidáte dva pudingy. Necháte vychladnout, zašleháte změklé máslo a přidáte vanilkový i moučkový cukr. Poté přilijete kapku rumu, velikost kapky záleží na vaší chuti. Do jiné misky si odlijete půlku krému a vmícháte do něj kakao. Vznikne vám tak světlý a tmavý krém. Světlou sušenku potřete tmavým krémem a tmavou sušenku krémem světlým. Sušenky pokládáte za sebou doprostřed alobalu. Jakmile vám dojdou sušenky, celou jejich rolku potřete krémem a zabalíte do alobalu. Nejdříve přiklopíte alobal z jedné strany, pak z druhé a nakonec přimáčknete boky. Alobal pořádně upevněte a alespoň na den roládu uložte do lednice.

Který recept vyzkoušíte nejdřív? A jaký je váš oblíbený zdravý nebo nepečený dezert?

Michaela Michalíková

 

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook