Geloren - kloubní výživa pro psy

Dopřejte si zdravý, ale chutný oběd

11.1.2016
Lasagne

Víte, jak dostat do těla co nejvíce živin a vitamínů? Zdravým, ale hlavně chutným jídlem! Vyzkoušejte netradiční jídla ze Šmakouna a klidně je přichystejte i na slavnostní oběd. Šmakouna můžete doplnit mrkví a houbami nebo cuketou na způsob lasagní. A co takhle vyzkoušet omáčku z červených paprik?

Krémové štíhlé nudle s mrkví a houbami

Potřebujete:

270 g Šmakoun Štíhlé nudle (1 balení)

2 mrkve

1 menší kus celeru

2 lžíce sušených hub

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

½ balení Cottage sýru

3 lžíce olivového oleje

špetku soli

Postup:

Sušené houby namočíte na 30 minut do studené vody. Mrkev a celer nakrájíte na nudličky. Na olivovém oleji je zprudka osmahnete, osolíte a poté přidáte Štíhlé nudle, které během ohřívání rozdělujete od sebe. Sušené houby slijete, přidáte na pánev a snížíte teplotu. Ohřívejte asi 5 minut a poté přidejte cottage sýr. Podávejtee s čerstvými bylinkami.

Extra tip: Místo cottage sýru můžete vyzkoušet smetanu na vaření.

Zdroj – www.smakoun.eu

Cuketové lasagne zdravě i hravě

Potřebujete:

1 cuketu

100 g sýru syrovátkového typu

Foto: Natty Cholevova - fitness

Foto: Natty Cholevova – fitness

100 g žitných fleků

1 vejce

2 plátky Mexico Šmakouna

koření

rajčatový protlak

Postup:

Cuketu si nakrájejte na tenká kolečka a orestujte na pánvi, můžete použít lžičku kokosového oleje. Uvařené těstoviny smíchejte s vejcem a nastrouhaným Šmakounem. Díky mexické příchuti nemusíte směs ani více kořenit. V hrnečku si rozmíchejte protlak s trochou vody, ochuťte bazalkou, solí a pepřem. A v neposlední řadě si nastrouhejte sýr, abyste mohli začít vrstvit. Množství vychází na 2 porce, takže můžete péct v menší misce. První vrstvou bude těstovinová směs, tu pokryjte plátky cukety, naneste trochu protlaku a zasypte sýrem. Ve stejném pořadí naskládejte dvě vrstvy. Poslední vrstva sýra by měla být silnější.

Zdroj – Natty Cholevova – fitness

Bramborové noky s omáčkou z pečených paprik

Potřebujete:

na omáčku:

nočky s omáčkou

Foto: smakoun.eu

3 papriky

1 cibuli

100 g přírodního Šmakouna

1 feferonku

5 lžic smetany

paprikové koření

pepř

bylinkovou sůl

1 lžíci kokosového/rýžového oleje

Postup:

Papriky pečte v troubě zhruba 20 minut, poté ještě horké vložte do sáčku, aby se spařily (na dalších 20 minut). Následně papriky oloupejte a rozmixujte ponorným mixérem na pyré. Na pánvičce na oleji osmažte cibulku s nadrobno nakrájenou feferonkou a nadrobno nakrájeným Šmakounem. Po chvilce přidejte paprikové pyré a smetanu. Podle chuti dokořeňte – a máte hotovo.

Extra tip: Podávejte s bramborovými noky, které můžete pro ulehčení práce jednoduše koupit. Následně posypte nastrouhanou goudou.

Zdroj – www.smakoun.eu

Který z těchto receptů vyzkoušíte? Používáte Šmakouna ve své kuchyni?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook