Geloren - kloubní výživa pro psy

Dopřejte si polévku, která vám dodá energii

12.1.2017
www.smakoun.eu/Jitka Matěchová www.navlnechuti.cz

Už naše babičky říkaly, že polévka je grunt! A na tom něco rozhodně bude. Inspirujte se recepty na polévky, které vám dodají energii, zahřejí vás, a ještě navíc skvěle chutnají. Vyzkoušejte zeleninovou polévku s kysaným zelím, zahřejte se v chladném počasí mexickou polévkou a milovníci hustých polévek ocení cuketový krém.

Zeleninová polévka s kysaným zelím

Potřebujete:

1 ks kedlubny, petržele a pórku

1/4 patizonu

1 velkou bílou kulatou ředkev

3 hrsti bílého kysaného zelí

1 bramboru

rýžovou smetanu soyatoo

uzeného Šmakouna

hrašku na obalování

1,5 litru vody

mletý kmín a sůl dle chuti

Postup:

Orestujte pokrájený pórek, přidejte očištěnou pokrájenou zeleninu, krátce prohřejte, zalijte vodou, přidejte kysané zelí, kmín, trošku soli. Po 10 minutách vaření přidejte očištěnou pokrájenou bramboru a vařte doměkka. Nakonec dochuťte rýžovou smetanou, můžete i umeoctem. Nakonec pomačkejte nebo lehce rozmixujte tyčovým mixérem. Podávejte se Šmakounovými krutonky v hraška těstíčku. Ty připravíte nakrájením Šmakouna na kostičky a obalením v hraška těstíčku. Poté opečte a podávejte k polévce.

www.smakoun.eu/Jitka Matěchová www.navlnechuti.cz

Mexická polévka

Potřebujete:

www.smakoun.eu/Lucie Adamcová

www.smakoun.eu/Lucie Adamcová

1 balení uzeného Šmakouna

4 rajčata

300 ml rajského protlaku

červené a zelené fazole v konzervě

kukuřici v konzervě

1 jarní cibulku

trochu zakysané smetany

chilli, sůl, pepř, oregano

Postup:

Najemno nasekanou cibulku lehce zpěňte na oleji, přidejte nakrájená rajčata, osolte a opepřete. Podlijte trochou vody a nechte chvíli podusit. Pak přidejte rajský protlak, fazolky, kukuřici, Šmakouna nakrájeného na malé kostičky a přilijte vodu – množství podle toho, jak hustou polévku chcete mít. Nakonec ještě dochuťte solí, pepřem, oreganem a chilli. Servírujte se lžíci zakysané smetany pro zjemnění.

www.smakoun.eu/Lucie Adamcová

Cuketový krém

Potřebujete:

www.smakoun.eu/Anna Planickova

www.smakoun.eu/Anna Planickova

2 střední cukety

2 menší brambory

1 cibuli a 2 stroužky česneku

2 lžíce strouhaného parmazánu

půl litru vývaru

3 lžíce smetany

1 celozrnný rohlík

100 g Šmakouna Mexico

tymián, pepř, feferonku a sůl

Postup:

Cibuli nechte na oleji zesklovatět, přidejte a opečte česnek, přidejte brambory a cukety nakrájené na kostičky, tymián, sůl, pepř, feferonku a poduste. Zalijte vývarem a vařte doměkka. Po uvaření rozmixujte a přidejte parmazán a smetanu. Přidejte opečený rohlík a na kostky nakrájeného Šmakouna.

www.smakoun.eu/Anna Planickova

Kterou z těchto polévek si připravíte nejdříve?

Michaela Michalíková

DOPORUČUJEME

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Facebook